Davutoğlu Başkan Karaca'yı ziyaret etti

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Fethiye İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi için Fethiye'ye geldi. Çiftlik Mahallesi'nde davul zurna ile karşılanan Davutoğlu'na Yörük yağlığı takılıp Beşkaza kasketi hediye edildi.

  • 2278
Davutoğlu Başkan Karaca'yı ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare DAvutoğlu, daha sonra konvoy eşliğinde Fethiye şehir merkezinde kısa bir tur attı. Davutoğlu, Fethiye Belediyesi’ni ziyarete geçti. Genel Başkan Davutoğlu; Belediye Başkanı CHP’li Alim Karaca ve eşi Çiğdem Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Gelecek Partisi Muğla İl Başkanı Selahattin Kayaman, İlçe Başkanı Sadet Kansız, belediye meclis üyeleri ve belediye personeli tarafından karşılandı. Zabıta ekiplerini selamlamasının ardından Davutoğlu ve eşine Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından çiçek sunuldu. 

FETHİYE EŞSİZ BİR DOĞAYA SAHİP
Sohbet havasında geçen ziyarette basın mensuplarına açıklamada bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Fethiye’yi özlemiştim. Burada olduğum için çok mutluyum. Fethiye ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyorum. Fethiye’nin sorunlarını hakkında arkadaşlarımızdan bilgiler alıp, bunların Türkiye gündeminde ele alınmasını sağlayacağız. Fethiye eşsiz bir doğaya sahip, özellikle körfezin temizliği hususunda merkezi hükümetin mutlaka destek olması gerekiyor. Belediye başkanının faaliyetlerine de destek vermelidir. Uzun zamandır tadilat çalışmaları yarım kalan antik tiyatro konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın mevcut sorunu çözerek, turizme kazandırması lazım” dedi. 

TÜNELDEN ÜCRET ALINMASINI ELEŞTİRDİ
Göcek Tüneli’nden geçiş ücreti alınmasını eleştiren Genel Başkan Davuoğlu, “Göcek Tüneli’nden ücret alınması, Türkiye’de görülecek bir şey değil. 2006 yılından bu yana kendisini finanse etmiş olması gerekir. Dalaman Havaalanı’na ulaşımı sağlayan bir yoldan Deli Dumrul köprüsü gibi, tünelden geçiş için bu ücretlerin alınması doğru değil. Fethiye ve çevresinde doğanın korunarak turizm altyapısı çeşitlendirilmelidir. Seydikemer’den Söğüt’e 80 km’lik Karabel tünelinin olduğu bir yol vardı. 2015’de biz bunu başlatmıştık. Bu tünel benim dönemimde başlamıştı. Başbakan iken bıraktığımız gibi duruyor olması bizi derinden üzüyor. Başbakanlığımız döneminde çıkarmaya çalıştığımız imar yasası, rant esaslı faaliyetlerin kontrol edilerek; Türkiye’nin çevresinin ve doğasının korunmasına yönelikti. Ege sahillerinde çevrenin korunması, sahil turizminin yanında kültür turizmi ve çevredeki ören yerleri de en iyi şekilde muhafaza edilerek dünyaya tanıtılması gerekiyor. Ben kendimi Fethiye olarak hissediyorum. Fethiye ve Seydikemer’in sorunlarını yakından takip etmeye devam edeceğim” diye konuştu. 

HALKIMIZ SEÇİME HAZIR OLSUN
Ülke gündemi ve erken seçim hakkında değerlendirmelerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Başbakan seçildiğim dönemde 4 yıl seçim olmayacağını ve bunun ülkemiz açısından bir kazanç olarak görüyorduk. O süreçte reformlara da başlamıştık. 2016 yılı Mayıs ayında önce parti içinde bize, 15 Temmuz’da da ülkemiz için bir darbe girişiminde bulunuldu. Ardından 2017’de referandum, 2018’de genel seçim, 2019 yılında yerel seçimler yapıldı. Dört yıl seçim olmayacak derken, her yıl seçim oldu. Partilerin görevi her an seçime hazır olmaktır. Esnafların ve vatandaşların sıkıntı içinde olduğu, çiftçilerin önümüzdeki dönemi kara kara düşündüğü bir ortamda seçim kaçınılmazdır. Dünyanın neresinde olursanız olun, bu kadar toplumsal huzursuzluk varsa seçim kaçınılmaz olur. Cumhurbaşkanlığı sisteminde, seçim yapmak neredeyse Cumhurbaşkanının eline bir yetki olarak verildi. Dolayısıyla her an seçim olabilir. Hukuken ve prosedür olarak zor görünse bile… İktidarda bulunanlar seçimin zamanında yapılacağını belirtiyorlarsa, dikkat edin o seçim olacak demektir. Kendisinden emin olan birisi, sık sık 2023 yılına kadar iktidarda olacağını söylemez. Böyle bir kaygı var demektir. Parti olarak görevimiz seçimlere hazır olmak. Fethiye’ye girdiğim andan itibaren öyle yoğun halk ilgisi ile karşılaştım, bu durum da vatandaşların şu andaki iktidardan ve uygulamalardan rahatsız olduğunu gösteriyor. Biz seçime hazırız, halkımız da hazır olsun” ifadelerini kullandı. 

ZİYARET İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Sayın Genel Başkanımız, Fethiye’nin sorunlarını benden daha iyi biliyor. Fethiye’de başbakanlık yapmış olan Sayın Ahmet Davutoğlu’nu ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Bölgemizin sorunları hakkında kendilerine bir sunum yapacağız” dedi. 

KİTAP HEDİYE ETTİ 
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca tarafından, Ahmet Davutoğlu’na eski Fethiye fotoğrafı ve Fethiye zeytinyağı takdim etti. Davutoğlu ise, kendisinin yazdığı ‘Duruş’ isimli kitabı, Karaca’ya hediye etti.


 

Davutoğlu Başkan Karaca'yı ziyaret etti
Davutoğlu Başkan Karaca'yı ziyaret etti
Davutoğlu Başkan Karaca'yı ziyaret etti
Davutoğlu Başkan Karaca'yı ziyaret etti
Davutoğlu Başkan Karaca'yı ziyaret etti
Davutoğlu Başkan Karaca'yı ziyaret etti

Bakmadan Geçme