DASTARDAN OLUŞAN TABLOYU BAŞKAN KARACA'YA HEDİYE ETTİLER

Fethiye Dastarhane'de dokunan kumaşlardan oluşturulan tablo, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya hediye edildi.

  • 1349
DASTARDAN OLUŞAN TABLOYU BAŞKAN KARACA'YA HEDİYE ETTİLER
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Yeşilüzümlü Mahallesi’nde Geleneksel Dastar Dokumacılığı, Dastarhane sayesinde yaşatılmaya devam ediyor. Fethiye Belediyesi’nin destekleri ile geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan Fethiye Dastarhane’de köylü kadınlar dastar kumaşının üzerine dokumalar yapıyorlar. Fethiye Dastarhane Müdürü Emel Asyalı ile birlikte bir birinden güzel işlere imza atan köylü kadınlar, dokudukları kumaşlara sanatsal dokunuşlarda yapıyorlar. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde görevli resim öğretmeni Nurdan Karakaş ile birlikte dastar kumaşlarının üzerine resimler çizen kadınlar, yaptıklarını el işi göz nuru eserleri tablo haline getiriyorlar.

Fethiye Dastarhane Müdürü Emel Asyalı ve Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde görevli Resim Öğretmeni Nurdan Karakaş, Fethiye Dastarhanesi’nde dastar üzerine dokunan ve resim ile renklendirdikleri tabloyu Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya armağan ettiler. Başkan Alim Karaca’yı makamında ziyaret ederek, belediyenin kendilerine verdikleri desteklerden dolayı da teşekkür eden Asyalı ve Karakaş, dastarhanede yapılan işler hakkında bilgi verdiler.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde görevli Resim Öğretmeni Nurdan Karakaş, “Başkanımıza dastarhane ile birlikte bir tablo hediye ettik. 1-2 senedir dastarhanenin dokuduğu kumaşların üzerine koleksiyon hazırlıyoruz ve tablolar yapıyoruz. Sağolsun Emel Hanım bana çok güzel kumaşlar getiriyor. O kumaşlar üzerine çalışmalar yapıyoruz. Ve Türkiye’de dastar üzerine çok fazla çok çalışma yok. Bu Fethiye’ye has bir çalışma. ” dedi.

Fethiye Dastarhane Müdürü Emel Asyalı, “Fethiye Belediyemizin katkısıyla bir bina yapıldı ve köy kadınlarının hep beraber birlikte çalıştıkları bir organizasyona dönüştü. Dastarhanede biz dokumalar yapıyoruz. Dokumaları kıyafetlere dönüştürüyoruz ama Nurdan Hanım ile beraber bu işi biraz daha sanatsal boyut kazandırdık. Ve yalnızca tabloları değil dastarın üzerindeki kıyafetlerde de resim çalışmalarını birleştiriyoruz. Çünkü dastar buna da müsait bir doku. Bu noktada Belediye arkamızda, bize her konuda destek veriyor. Nurdan Hanım da var ve ortaya çok güzel işler çıkıyor. İnşallah bunlar devam edecek” dedi.

 

 

 

Bakmadan Geçme