ÇOCUK İSTİSMARI FETHİYE'DE ALKIŞLARLA KINANDI

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğuna yapılan cinsel şiddet olayı tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'yi de ayağa kaldırdı. İnsanların yüreklerinde derin yaralar açan bu üzücü olay Fethiye'de alkışlarla kınandı.

  • 1210
ÇOCUK İSTİSMARI  FETHİYE'DE ALKIŞLARLA KINANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği tarafından düzenlenen kınama eyleminde taciz ve şiddet alkışlarla bir kez daha kınandı. Eyleme; CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, İYİ Parti ilçe başkanı Suat Aybek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“NE OLURSUNUZ, ŞİDDETİ YAŞAMADAN ÖNLEYELİM”

Alkışlarla ve  sloganlar atılarak gerçekleşen kınama eyleminde;  “Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği, ADD Fethiye şubesi, CHP Fethiye İlçe başkanlığı, CKD Fethiye şubesi, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, FETAV, İYİ parti Fethiye ilçe başkanlığı, Siyasette Kadın Dayanışması Platformu, Türk Kadınlar Birliği Fethiye şubesi, Fethiye Yörük Türkmen Derneği, Mavi Kuş Sanat ve Dayanışma Derneği, Fethiye Kadın Platformu tarafından ortak açıklama yapıldı.

Fethiye Çocuk İstismarlarını Önleme Derneği başkanı Uğur Çaçaron tarafından yapılan ortak basın açıklamasında “Vicdanlara sesleniyoruz. Çocuklarımızı korumakta zorlanıyoruz. Onlara herkesin bizim baktığımız gibi baktıklarını sanıyoruz. Bunun böyle olmadığını ne yazık ki; o küçücük bedenler şiddete uğradığında anlıyoruz. Bir kereden bir şey olmaz diye düşünemiyoruz. Kuzularımızı korumak zorundayız. Sesini çıkarmayan yavrularımızın sesi olmak zorundayız. Çocuğa karşı her türlü şiddete dur demek zorundayız. Onlara hayır demeyi öğretmek zorundayız. Bunları yapmazsak daha çok çocuğumuzun ardından ağıt yakmak durumda kalacağız. Daha çok yavrunun yarasını sarmaya çalışacağız. Ey insan kızı, ey insanoğlu, insanlar. Ne olursunuz, şiddeti yaşamadan önleyelim, çocuklarımıza kol kanat gerelim. Hadi, canımızdan öte canlarımız için hep birlikte el ele verelim. Çocuğa karşı şiddete, ihmale, istismara, tecavüze hayır diyelim” dedi.

ALBAN, “ÇOCUK İSTİSMARINI YAPANLARI LANETLİYORUM!”

Basın açıklamasının ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Çocuk istismarı maalesef ülkemizde son yollarda yaşanan bir olay ve durum haline gelmiştir. Kesinlikle çocuklara sahip çıkılması lazım. İstismarcılara göz açtırılmaması lazım. Çocuk istismarı ülkemizde bir anayasa olarak da öne geçerek çocuk istismarının önüne geçilmesi lazım. Çocuklarımızı kurtaralım, koruyalım. Her çocuk hepimizin. Biz insan olalım. Hayvan gibi yaşayanlara artık müsaade etmeyelim, göz açtırmayalım. Çocuk istismarını yapanları lanetliyorum!” diye konuştu.

 

 

 

Bakmadan Geçme