Çıralı ''Üyelerimiz İçin Elimizi Taşın Altına Koyduk''

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın, Covid-19 virüsü salgınına karşı alınan önlemler nedeniyle zor durumda kalan üyelerine destek olmak ve bölge ekonomisinin ayakta kalmasını sağlamak üzere başlattığı Nefes Kredisi Denizbank'tan alınacak. FTSO Başkanı Osman Çıralı, üyelerinin böyle bir dönemde yararlanabileceği kredi olanakları hakkında açıklamalarda bulundu.

  • 900
Çıralı ''Üyelerimiz İçin Elimizi Taşın Altına Koyduk''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO Başkanı Osman Çıralı “Geçtiğimiz hafta ilgili Bakanlıklar ile Muğla Milletvekillerimize mektup yazarak, salgının önlenmesi amacıyla alınan tedbirler nedeniyle üyelerimizin yaşadıkları sıkıntıları tek tek bildirdik ve sorunların çözümü için destek istedik. Mektubumuzda, üyelerimizin özellikle finansal sorunlarını çözülmesine yardımcı olacak, Covid-19 salgını sona erip her şey normalleştiğinde turizm sektörünün taleplere hızlı cevap verebilmesini sağlayacak, turizm sektöründen etkilenen diğer sektörlere de umut verecek taleplerimizi sıraladık. Yılda ortalama 1.5 milyon yerli ve yabancı turist ağırlayan ilçemizde faaliyet gösteren turizmci üyelerimiz ve sektör paydaşları tarafından,  işletmelerin desteklenmesine yönelik tedbirler alınması zaruridir. Bölgemiz ekonomisini canlandırmak, ticaretin devamını sağlamak için ilettiğimiz sorunlar gün be gün çözüm buluyor, taleplerimiz yerine getiriliyor” dedi.
Başkan Çıralı, bugüne kadar üyelerinin kullanımına sunulan finansal destekleri de ayrıntılı şekilde özetledi. Çıralı, “işe devam desteği, küçük işletme can suyu kredisi, FTSO üyelerine, Halk Bankası tarafından veriliyor. 25 bin TL azami limitli, bir de 25 bin TL kartla yapıyor. Bize kayıtlı işletmeler kullanabiliyor. Bunu maksimum cirosu 3 milyon TL olanlara veriyorlar. 6 ay ana para ödemesiz, 36 ay vadeli, yüzde 7,5 faizli, 0,75 de peşin komisyon alıyorlar” dedi. Ayrıca TOBB’un Nefes Kredisi çıktı diyen Başkan Osman Çıralı “FTSO üyelerine 50 bin ile 100 bin TL arası limit koymuşlardı. Biz bunu daha fazla üyemiz yararlansın diye 50 bin TL sınır koyduk. Bunu Denizbank’tan kullanabilirler. FTSO olarak üyelerimiz için elimizi taşın altına koyduk.” dedi.
Ayrıca Kamu Bankalarından 2020 Şubat sonu itibariyle kayıtlı çalışan sayılarını korumaları ve azaltma yapmamaları şartıyla yüzde 7,5 faizle, İşe Devam Kredi Desteğinin de sağlanabildiğini dile getiren Başkan Çıralı “ tüm bankaların verdiği KGF Teminatlı yüzde 9,5 faizli Çek Ödeme Destek Paketinden de üyelerimiz yararlanabilir.  Oda olarak, TOBB Nefes Kredisi ile Covid-19 salgınından olumsuz etkilenen üyelerimize destek olmak amacıyla tüm kaynaklarımızı seferber ettik. Üyelerimize kredi olarak kullandırılmak üzere 1.5 milyon TL’lik kaynak aktardık. TOBB kaynağından ilave edilecek miktarla birlikte yaklaşık 24 milyon TL’lik kredi imkanı yarattık. Kredi üst limitini daha fazla üyemizin yararlanabilmesi için 50 bin TL olarak belirledik. Buna göre üyelerimiz yıllık % 7,5 faizle, 50 bin lira kredi kullanabilecekler. Nefes Kredisi 2020 yılında tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Denizbank'a yapılacak olan Nefes Kredisi başvuruları için üyelerimizin Odamızdan alması gereken Faaliyet Belgesi Odamız tarafından Denizbank'a gönderiliyor. Yani üyelerimizin Faaliyet Belgesi almak için Odamıza gelmesine gerek kalmadı.  Üyelerimizin küresel salgın sürecinde bir nebze nefes almasını sağlayacak bu kredi için yoğun çaba sarf eden TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile bu projeye destek veren Denizbank’a ve katkı sunan herkese teşekkür ederiz. FTSO olarak her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de üyelerimizin yanındayız” diye konuştu. 
 

Çıralı ''Üyelerimiz İçin Elimizi Taşın Altına Koyduk''
Çıralı ''Üyelerimiz İçin Elimizi Taşın Altına Koyduk''

Bakmadan Geçme