Çiftçiler, üretimde ''İyi Tarım İyi Gelecek'' diyor

Seydikemer'de Tarım ve Orman Bakanlığın 'Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamalarını Yaygınlaştırılması' çalışmaları kapsamında projeye dahil edilen çiftçilerin bahçe ve ürün kontrolleri yapıldı.

  • 1235
Çiftçiler, üretimde ''İyi Tarım İyi Gelecek'' diyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi tarım uygulamalarının Türkiye'de yaygınlaştırılması ve kontrolü, tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla başlatılan ‘Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamalarını Yaygınlaştırılması’ çalışmaları Seydikemer’de de devam ediyor.
Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, iyi tarım uygulamaları çerçevesinde risk analizine dayanan üretim ile üreticilere daha karlı ve sürdürülebilir bir tarım benimsetilirken, tüketicilere güvenilir tarımsal ürünler sunuluyor. Konu hakkında bilgi veren Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürü Engin Maraşlı; “Seydikemer İlçemizde Müdürlüğümüzce yoğun bir şekilde yapılan eğitim ve yayım faaliyetlerinin sonucunu almaya başladık. “İyi Tarım Uygulamalarının Seydikemer’dede Yaygınlaştırılması ve Kontrolü” çalışmaları kapsamında mahallelerde açıkta ve örtü altında üretim yapan çiftçilerle grup oluşturulması ve üretimlerin sertifikalandırılması iş ve işlemleri için çalışmalara hız verdik. Çiftçilerimizden hem Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün uyguladığı “13 İlçe 13 İyi Ürün” projesine dahil olan çiftçilerimizin hem de bireysel olarak kendisi Bakanlıkça yetkilendirilmiş kuruluşlarca sözleşme imzalayıp ürünlerinde iyi tarım uygulamaya başlayan çiftçilerimizin arazi kontrollerine ve hasat öncesi numune alımlarına başlandı.
İlçemizde yaklaşık 2.471 dekar meyve, sebze ve örtü altı alanda iyi tarım uygulamaları yapılmaktadır. Amacımız tüm üretim yapılan alanlarda uygulanmasını sağlamak, Bakanlık olarak ayrıca iyi tarım uygulamaları üretimine dekar bazında desteklemelerde verilmektedir. “ dedi. İyi tarım uygulamalarının çevre dostu, ekolojik yapıya dost olan bir çalışma olduğunu söyleyerek;  İyi tarımın odak noktasında insan vardır. Biz ürünlerimizi çok iyi bir şekilde üreteceğiz ki; tüketirken de gönül rahatlığı içerisinde olacağız.Üretim kutsaldır Seydikemer çok verimli topraklara sahip bir  bölgededir. Domatesin, biberin, salatalığın, narenciyenin en iyisi, narın en iyisi,  zeytinin en iyisi, bu topraklarda yetişmektedir. Üretim insanlığa karşı yapılan kutsal bir vazifedir. Bu yolla hem ilçemize, hem de ülkemize katkı sağlamak istiyoruz. Seydikemer tarım ile ilgili projelerle kalkınmayı sonuna kadar hak eden bir ilçedir” dedi.
İyi tarım uygulamalarının sertifikalandırılması için çiftçilerle sahada yapılan çalışmalara çiftçilerin ilgisinin büyük olması ve grup oluşturma çalışmalarına katılmaları İlçe Müdürlüğü personellerini mutlu etti. 

Bakmadan Geçme