CHP'Lİ GİRGİN 'İMAMIN BU SÖZLERİ AYMAZLIK VE KÜSTAHLIK'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Seydikemer'e bağlı Çaykenarı mahallesi Güzeller camiinde imamlık yapan ve CHP'yi şeytana benzeten imamı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

  • 1606
CHP'Lİ GİRGİN 'İMAMIN BU SÖZLERİ AYMAZLIK VE KÜSTAHLIK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; “Muğla ilimize bağlı Seydikemer ilçesi Çaykenarı Mahallesi Güzeller Cami’sinde imam olarak görev yapan Haşim Öztürk geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda; Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan Cumhuriyet Halk Partisi’ni şeytanla ilişkilendirerek, "Şeytana sormuşlar, Türkiye'ye niye uğramıyorsun? En son uğradığımda CHP'liler ezana yuh çekip, ıslık çalıyorlardı. CHP varken benim Türkiye'ye uğramama gerek yok demiş" ifadelerini kullanmıştır. Diyerek yaşanan olaya tepki gösterdi ve yaşanan durumu affedilemez bir aymazlık ve küstahlık olarak nitelendirdi.

 

YAŞANAN BU DURUM KABUL EDİLEMEZ, NEFRET SÖYLEMLERİNDEN KAÇININ!

CHP’li Girgin verdiği yazılı soru önergesinde; “Devlet adına kamu görevi yapan bir şahsın kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan ve kuruluşu Cumhuriyet’e eşdeğer Cumhuriyet Halk Partisi’ne yaptığı bu hakaret kamuoyunda büyük bir infiale neden olmuştur.” Diyerek yaşanan durumun kabul edilemez olduğunu söyledi ve aşağıdaki sorularını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yöneltti.

1- İddialara konu Haşim Öztürk Atatürk’ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri Başkanlığı personeli midir?

2- Bu şahıs Diyanet İşleri Personeliyse din görevlilerinin toplumsal bütünlüğümüze zarar verecek bu tür nefret söylemlerinden kaçınması için kurum dahilinde bir çalışma mevcut mudur?

3- Türkiye Cumhuriyeti adına kamu görevi yapan İmam Haşim Öztürk’e gerçekleştirmiş olduğu bu çirkin paylaşım nedeniyle her hangi bir disiplin işlemi başlatılmış mıdır?

4- Türkiye Cumhuriyeti adına kamu görevi yapan İmam Haşim Öztürk’e gerçekleştirmiş olduğu bu çirkin paylaşım nedeniyle her hangi bir yasal süreç başlatılmış mıdır?

5- İktidarın kamu görevlilerinin nitelik yönüyle nefret suçu olarak kabul edilebilecek bu tip açıklama ve paylamışları ile ilgili tavrı nedir?

6- Diyanet İşleri Başkanlığı Cumhuriyet Halk Partisi’nden kurumsal anlamda özür dileyecek midir?

Bakmadan Geçme