CHP'li Erbay: İngiltere seçim sonuçlarının Türkiye'ye etkileri olacaktır 

CHP Muğla Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu üyesi Av. Burak Erbay, İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott'unev sahipliğinde düzenlenen, İngiltere seçimlerinin değerlendirildiği kahvaltıya katıldı.

  • 1195
CHP'li Erbay: İngiltere seçim sonuçlarının Türkiye'ye etkileri olacaktır 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İngiltere Büyükelçiliği’nde düzenlenen toplantıya CHP Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz ve AB Uyum Komisyonu üyeleri de katıldı. Toplantıda İngiltere Büyükelçisi ile katılımcılar seçim sonuçlarının İngiltere – Avrupa Birliği ve Türkiye – Avrupa Birliği ilişkilerine olası etkileri değerlendirildi. 
Toplantı sonrası İngiltere seçimleri ve Türkiye – AB ilişkileri üzerine değerlendirmelerde bulunan CHP’li Erbay, “İngiltere’de geçtiğimiz hafta yapılan seçim sonuçlarını ve Avrupa Birliği’ne etkilerini değerlendirdik. İngiltere’deki seçimleri AB karşıtı Muhafazakar Parti kazandı. İngiliz halkı bu yönde bir irade ortaya koydu. Bu seçimler İngiltere için yeni bir süreci ortaya koyacaktır. Seçim sonuçları İngiltere için önemli olduğu kadar AB’nin geleceği ve Türkiye’nin üyelik süreci içinde büyük önem taşımaktadır. Seçim sonuçlarına göre, İngiltere'nin AB üyeliğinden çıkışıyla ilgili çerçeveyi düzenleyen Brexit Antlaşması'nın kabul edileceği öngörülüyor.Eğer bu anlaşma kabul edilirse İngiltere’nin AB’den ayrılacak olması hem AB için hem de Türkiye için tekrardan kartların karılması anlamına gelecektir. Türkiye için bir taraftan AB üyeliği ile ilgili diğer taraftansa İngiltere ile olan ilişkileri açısından yeni bir süreç olacaktır. Yeni oluşan duruma göre menfaatlerimiz doğrultusunda tavır alacağız. İngiltere ve AB ile olan ilişkiler konusunda yeni bir tutum belirlememiz gerekecek. Yeni gelişecek bu duruma göre siyasi ve ekonomik konularda, malların serbest dolaşımı, gümrük mevzuatı ve ticari anlaşmalar konusunda ülkemizin çıkarlarını temel alan yeni düzenlemelerin acilen ve ciddiyetle yapılması gerekiyor. Bu sonuç AB’nin geleceğinin nasıl etkileyecek hep birlikte göreceğiz. Biz de Türkiye olarak seçim sonuçlarının etkilerini yakından takip edeceğiz.” dedi.

Bakmadan Geçme