Çay, ''Gecikme bizden kaynaklanmamaktadır''

S.S.Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çay, Akkaya Mahallesine yapılacak Sanayi Sitesinde gecikmenin neden kaynaklandığını düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

  • 1750
Çay, ''Gecikme bizden kaynaklanmamaktadır''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Menteşe İlçesindeki Küçük Sanayi Sitesinin Akkaya Mahallesine taşınmasıyla ilgili gelinen süreci, Muğla'nın en büyük ortaklı S.S.Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çay basın toplantısıyla açıkladı. Yönetim Kurulu üyeleri Selim Avcı ve Süleyman Küçem ile birlikte kooperatif binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan S.S. Muğla Ata Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çay, " Şu ana kadar Sanayi sitesi ile ilgili gelinen süreç hakkında bilgisi olanda konuşuyor, bilgisi olmayanda!. Bizler üyelerimizin haklarını korumak ve biran önce sanayi sitemizin faaliyete geçmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Enerjimizi bir de sanayi sitesi ile ilgili olumsuzluklar varmış gibi gösterenler için de kullanıyoruz. Sanayi Sitesi ile ilgili hem Büyükşehir Belediyemizle hem de TOKİ'yle görüşmeler zaman zaman yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Yapılacak Sanayi Sitesi alanında TOKİ yetkilerince incelemelerde bulunduk. TOKİ’den gelen heyetle yapılacak protokolü konuştuk. Protokolü ilimizin seçilmiş ve atanmış tüm bürokratlarına gönderip bilgi sahibi olmalarını istedik. Ancak gelinen nokta da Büyükşehir Belediyemizin onayladığı imar planına göre 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 18.Madde uygulaması Büyükşehir Belediyemiz tarafından ihale edildi. Parselasyon planı çalışmalarında kadastral parsellerde teknik hatalar tespit edildiğinden Muğla Kadastro Müdürlüğü Kadastro Yenileme çalışmasına başladı. 22/A çalışması sonucunda parselasyon planı hazırlanarak imar parselleri oluşturulacak. Onu bekliyoruz. Gecikme bizden kaynaklanmıyor" dedi.
SANAYİ SİTESİNDE SON DURUM?
Muğla Belediyesi döneminde sanayi sitesinin Akçaova Mahallesi’ne taşınması kararlaştırılmış ve sanayi sitesi konut alanına çevrildi. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olması ile birlikte 1/25000’lik plan hazırlanmış, Sanayi Sitesi’nin yeri, şehrin gelişimine yönelik olarak 1/25000’lik planda Akkaya Mahallesi mevkiisine alındı. Menteşe İlçesi Akkaya Mahallesi, 154 Ha’lık Alanda "Küçük Sanayi Alanı" Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı 12 Nisan 2018 tarih ve 80 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ise 09 Ağustos 2018 tarih ve 198 sayılı Büyükşehir Belediye Meclis Kararı ile onaylandı. Onaylı imar planına göre 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde Uygulaması Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ihalesi edildi. Parselasyon planı çalışmalarında kadastral parsellerde teknik hatalar tespit edildiğinden Muğla Kadastro Müdürlüğünce Kadastro Yenileme (22/A) ile ilgili çalışmalar başladı, 22/A çalışması sonucunda parselasyon planı hazırlanarak imar parselleri oluşturulacak.

Çay, ''Gecikme bizden kaynaklanmamaktadır''
Çay, ''Gecikme bizden kaynaklanmamaktadır''
Çay, ''Gecikme bizden kaynaklanmamaktadır''

Bakmadan Geçme