Büyükşehir'den Menteşe'ye 23 nisan kıyağı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, 12 gün boyunca süreceği açıklanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin, 13 ilçesi olan Muğla'nın sadece Menteşe İlçesi'nde düzenlenecek olması tepkiye neden oldu.

  • 491
Büyükşehir'den Menteşe'ye 23 nisan kıyağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile 11 Nisan’dan itibaren 23 Nisan’a kadar 12 gün sürecek etkinlikler düzenliyor. Düzenlenen etkinliklerin hepsinin sadece Menteşe İlçesi’nde yapılacak olması dikkat çekiyor. 
MUĞLA MENTEŞE’DEN Mİ İBARET?
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan basın bülteninde “Büyükşehir Belediyesi İle Muğla’yı 23 Nisan Coşkusu Saracak. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası düzeyde kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı niteliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en güzel şekilde yaşatmak ve kutlamak için birçok etkinlik düzenleyecek. 11 Nisan’da başlayacak ve 12 gün sürecek şenlikte seminerler, söyleşiler, gösteriler ve konserler yer alacak” deniliyor. 
 “Muğla’yı 23 Nisan Coşkusu Saracak” başlığı ile paylaşılan basın bülteninden sonra etkinliklerin sadece Menteşe İlçesi’nde düzenlenecek olması akıllara “Muğla Menteşe’den mi ibaret?” sorusunu getiriyor.
MUĞLA^DAKİ 0-14 YAŞ ARASINDAKİ ÇOCUKLARIN YAKLAŞIK %16’SI MENTEŞE’DE YAŞIYOR
2021 verilerine göre nüfusu 1 milyon 21 bin 141 olan Muğla’da 0-14 yaş arası 117 bin civarında çocuk yaşıyor. Yine aynı verilerde nüfusu 118 bin 443 olan Menteşe’de ise 19 bin civarında 0-14 yaş arası çocuk yaşıyor. Buna göre Muğla’nın genelinde yaşayan çocukların sadece %16 civarı Menteşe İlçesi’nde ikamet ediyor.Büyükşehir'den Menteşe'ye 23 nisan kıyağı
YAKLAŞIK 117 BİN ÇOCUĞUN YAŞADIĞI MUĞLA’DA 100 BİN ÇOCUK ETKİNLİKLERDEN MAHRUM KALACAK 
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin 12 gün boyunca sürecek olmasına rağmen tamamı, Muğla genelinde ikamet eden çocukların sadece %16’sının yaşadığı Menteşe’de yapılacak. Muğla Geneli’nde 0-14 yaş arasında ki 100 bin  çocuk bu etkinliklerden faydalanamayacak.

Bakmadan Geçme