Bodrum Belediyesi'nin katılımcı bütçe çalışmaları başladı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, 2022 yılı katılımcı bütçe görüşmelerine başlandı.

  • 502
Bodrum Belediyesi'nin katılımcı bütçe çalışmaları başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süreç boyunca, Bodrum'da faaliyet gösteren Odalar, Mahalle Muhtarları, Dernekler, Siyasi Partiler ve  tüm sivil toplum kuruluşları ile görüşülerek Bodrum Belediyesi 2022 yılı katılımcı bütçe çalışmalarıyla Türkiye'de bir ilk gerçekleştiriliyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak, Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Bodrum Şubesi yönetimi ile bir araya geldi. 
Görüşmede, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı’na başlatılan süreç hakkında bilgiler veren Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Demirel, derneğin 2022 yılı etkinlik planlarını ve projelerini dinledi. 
"ÇYDD, belediyemizle birlikle birçok toplumsal etkinlikte birlikte hareket etiğimiz çok değerli bir kuruluşumuzdur." diyerek sözlerine başlayan Demirel:
"ÇYDD, Türkan Saylan hocanın önderliğinde çok büyük işler yapmış, Atatürk’ün izinden yürüyen gençlere sahip çıkan çok önemli bir değerimiz. Biz, 2022 yılı içerisinde, Ahmet Başkanımızın talimatları doğrultusunda, sosyal demokrat belediyecilik gereğince katılımcı bütçe süreci başlattık. Tüm STK'larla görüşmeye karar verdik. Bu doğrultuda ilk görüşmeyi çok önem verdiğimiz, çalışmalarıyla gurur duyduğumuz ÇYDD ile başladık. 2022 yılında bizden ne gibi talepleriniz olacak? Ne gibi faaliyetleriniz olacak? Bunların yaklaşık maliyetleri ne olacaktır? Diye sizden bilgi almaya geldik." Dedi. 
2022 yılı projelerinden bahseden ÇYDD Bodrum Şube Başkanı Meral Saraçbaşı sözlerine Bodrum Belediyesine teşekkür ederek başladı. Geçmiş yıllardan itibaren yaptıkları çalışmaların büyük bir bölümünde Bodrum Belediyesinin desteklerinin olduğunu ifade eden Saraçbaşı: " Yaptığımız bütün etkinlikleri listeledik ve yanımızdaki en büyük destekçiye baktık,  Bodrum Belediyesi. Başka şubelerimizle görüştüğümüzde onların yaşadıkları sıkıntıları yaşamadığımızı gördük. Nedeni yerel yönetimin bizim yanımızda olması." dedi.
 2022 yılının ocak ayında Bodrum şubesinin 30. Yılı olması sebebi  Bodrum Belediyesiyle birlikte bir çalışma yapmak istediğini belirten Saraçbaşı, toplantının devamında ileriye yönelik projeleri hakkında Demirel’e bilgiler verdi.
ÇYDD Bodrum Şubesiyle başlayan, Bodrum Ticaret Odası, İyi Parti Bodrum İlçe Başkanlığı ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ile devam eden, süreç içinde ilçe genelindeki diğer siyasi partiler, Oda ve STK'larla yapılacak görüşmeler sonrasında alınacak talepler, Bodrum Belediyesi'nin ilgili birim müdürlüklerine iletilecek. Müdürlüklerin talepleri değerlendirmesinin ardından, 2022 yılı bütçesinde yer almasıyla ilgili çalışmaların yapılacağı belirtildi.  
 

Bodrum Belediyesi'nin katılımcı bütçe çalışmaları başladı

Bakmadan Geçme