Bingöl, 'İlçemizde Anadolu Lisesi ihtiyacı bulunmaktadır'

Fethiye'de kurulması planlanan Yunus Emre Anadolu Lisesinin iptali ile ilgili olarak CHP Fethiye İlçe Başkanlığı, Sol Parti Fethiye İlçe Başkanlığı Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Fethiye Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Fethiye Temsilciliği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Fethiye Şubesi ve Eğitim-Sen Fethiye Temsilciliği ile Eğitim İş Fethiye temsilciliği tarafından ortak açıklama yapıldı.

  • 894
Bingöl, 'İlçemizde Anadolu Lisesi ihtiyacı bulunmaktadır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÇYDD Fethiye Şubesi’nde yapılan ortak açıklamada; Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi’nin, Çamköy’de yeni yapılan Mehmet Akif Ersoy Hafızlık İmam Hatip Okuluna taşınması ile boşta kalan binaya kurulması planlanan Yunus Emre Anadolu Lisesinden vazgeçilmesi nedeniyle birçok öğrencinin mağdur edildiği ifade edildi. Ortak basın açıklamasını okuyan Veli-Der Fethiye Temsilcisi Fehime Korkmaz Bingöl, “Bu zor günlerde ülkemizin en önemli sorunlarından biri eğitim. Tüm Türkiye’de okulların açılması, öğrencilerimizin sağlıklı ortamlarda eğitimini alabilmesi tartışılırken ilçemizde, buna ek olarak eğitimde yeni sorunlar ortaya çıkmıştır. Çoğumuzun bildiği gibi 2012 yılında 4+4+4 uygulaması ile yaşı dolmayan çocuklarımız ilkokula başlatılmış ve birden öğrenci fazlalığı olmuştur. Şimdi o çocuklarımız Liselere Geçiş Sınavına (LGS) girerek Lise eğitimine devam edeceklerdir. Buna bağlı olarak yaklaşık bin civarında öğrenci artışı oluşmuştur. Bu öğrencilerimizin büyük çoğunluğu zaten kısıtlı kontenjanlara sahip olan Fen ve Anadolu Liselerine yerleşmek istemektedir. Bu nedenle ilçemizde bir Anadolu Lisesi ihtiyacı açık olarak ortadadır” dedi. 

Açıklamasını sürdüren Fethiye Temsilcisi Bingöl, “Bu ihtiyacı öngören bizler mutlaka bir lisenin açılmasını aylar önceden dillendirmiştik ve bunun sonucunda eski Fethiye Lisesinin (Bugünkü Gazi İlkokulu ) bir bölümünde yer alan Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesinin Çamköy’de yapılan Mehmet Akif Ersoy Hafızlık İmam Hatip Okulu bünyesine taşınması gündeme gelmişti. Zaten kontenjanları dolmayan 16 derslikli Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesinin Çamköy’de yapılan 52 derslikli Mehmet Akif Ersoy Hafızlık İmam Hatip Okuluna taşınması ile ortaya çıkacak binanın da Yunus Emre Anadolu Lisesi adıyla açılacağı haberine sevinmiştik. Böylelikle bir nebze de olsa Anadolu Lisesi kontenjanları artacak ve burayı tercih edecek öğrencilerimizin mağduriyetleri giderilecekti.
Ancak her ne olduysa -müfettişlerin olumlu raporlarına karşın- son anda bu Anadolu Lisesinin açılması iptal edildi ve LGS Tercih Kılavuzu’nda Yunus Emre Anadolu Lisesine yer verilmedi. Özetle mesele şudur, İmam Hatip okullarında derslik fazla, öğrenci azdır. Anadolu Liselerinde ise öğrenci fazla derslik azdır. Anadolu Liselerini tercih etmek isteyen öğrencilerimiz mağdur edilmektedir. Anadolu Liseleri de İmam Hatipler de bizim okullarımız. Burada okuyan öğrenciler de bizim çocuklarımız. Bir gün Fethiye’de tam tersi olduğunda bunu da dile getiririz. Ancak şimdi durum budur ve Fethiye’de bu sorunun çözümüne engel olanlar vardır. Bunları mutlaka Fethiye halkı tanıyacak ve bilecektir ve bizler Fethiye ve ülkemizin geleceği olan bu çocuklarımızı mağdur edenlerin peşinde olacağız.
Ayrıca sözü edilen Anadolu Lisesinin açılması iptal edilirken hangi veliye ya da veli derneğine, hangi eğitim sendikasına sorulmuştur? Milli Eğitim Bakanlığı bu okulu açmama kararı verirken kimlerin etkisinde karar almıştır? Yoksa bakanlık cemaat ve tarikatlarla karar almaya devam mı ediyor? Biz, bu kararları alanlara karşı laik, demokratik, parasız, kamusal ve çağdaş eğitimi savunmaya ve halkımızın mağduriyetlerini anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 


 

Bingöl, 'İlçemizde Anadolu Lisesi ihtiyacı bulunmaktadır'
Bingöl, 'İlçemizde Anadolu Lisesi ihtiyacı bulunmaktadır'
Bingöl, 'İlçemizde Anadolu Lisesi ihtiyacı bulunmaktadır'
Bingöl, 'İlçemizde Anadolu Lisesi ihtiyacı bulunmaktadır'

Bakmadan Geçme