BIÇAK BİLEYİCİLERİNİN MESAİSİ ARTTI

Kurban Bayramı öncesi Fethiye'deki bıçak bileyicileri gelen taleplerin çokluğu nedeni ile bu talepleri karşılamada güçlük çekiyor. Bıçak bileyicileri vatandaşların bileyleme işlerini son güne bıraktıkları için talepleri karşılamada zorlandıklarını söylediler.

  • 603
BIÇAK BİLEYİCİLERİNİN MESAİSİ ARTTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı öncesi Fethiye'deki bıçak bileyicileri sabah erken saatlerden geç saatlere kadar vatandaşların getirdiği bıçakları bileylemek için çaba sarf ediyor.Vatandaşların bıçak bileyleme işini son güne bırakmaları nedeni ile talepleri karşılamada zorlandıklarını söyleyen bileyiciler zaman zaman tartışma yaşadıklarını da anlattılar. Kurban bıçağı sattıklarını da belirten bileyiciler; ''Vatandaşlar yeni bıçak alma yerine evlerindeki bıçak ve satırları bileylemeye getiriyorlar. Oysa 30 TL ile 50 TL arasında kurban bıçağı satıyoruz. Vatandaşlarımızın getirdiği bıçakları4 TL'ye bileyliyoruz'' diye konuştular.

35 yıldan bu yana bıçak bileyleme işi yapan Mevlit Şık, bıçak satışının bu Kurban Bayramı öncesinde oldukça az olduğunu söyledi. Şık; ''Eski bıçakları vatandaşlar bileylettiriyor. 4 TL'ye bıçakbileyliyoruz. Kurbanlık bıçağın en iyisi de 40-50 TL. Vatandaşlarımız bileyleme işini son güne bırakınca talepleri karşılamada zorlanıyoruz'' diye konuştu.
Diğer bıçak bileyicileri de talebin çok olduğunu, işleri yetiştirmede zorlandıklarını söylediler.

Bakmadan Geçme