BEYAZ EŞYADA 18 AY TAKSİT İMKANI SEVİNDİRDİ

Yeni ev eşyası almak bu devirde bir hayli zor. Vatandaşlar özellikle nakit ödemede büyük zorluk çekiyor. İşte tam bu noktada beyaz eşya ve mobilyada taksit sayısı arttırıldı.

  • 1434
BEYAZ EŞYADA 18 AY TAKSİT İMKANI SEVİNDİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ticaret Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve gibi elektrikli eşya satışları ile mobilya satışlarında taksit sayısı 18 aya çıktı.Yönetmeliğe göre, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üstünde olan televizyon ve cep telefonu satışlarında altı ay, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve elektrikli ev aletleri gibi elektrikli eşya satışları ile mobilya satışlarında on sekiz ay olarak uygulanacak.

Düğün sezonunun başlamasıyla vatandaşlar en çok çeyiz ürünleri almakta zorluk çekiyordu. Beyaz eşyada taksit sayılarının 18 aya kadar artmasıyla düğün alışverişi yapanlar rahat bir nefes alabilecek. Yine evini taşıyanlar ya da evdeki beyaz eşya ve mobilyalarını yeniden düzmek isteyenler için taksit oranının 18 aya kadar çıkması olumlu karşılandı.

Mağazaya gelen vatandaşların nakit almada zorluk çektiğini, taksit sayısının artmasını olumlu karşıladıklarını belirten Beyaz eşya satıcısı Talip Özkan; “Herkes nakit alamıyor. Vatandaşların alabileceği şekilde bir taksitlendirme olursa bizim işlerimize daha iyi katkıda bulunacağına inanıyorum. İnsanlar çeyiz takımı alırken güçlük çekiyor. Bireysel olarak aldıkları zaman tek parçalarda zorluk çekmiyorlar. Ama tabi yeni ev kuracağı zaman ya da taşınma gibi esnada düğün ve çeyizliklerde zorlanıyorlar. O zaman yüklü bir tutar tutuyor. Buzdolabı çeşitlerimizde fiyatlar: bin 500 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar gidiyor. Vatandaşlarımızın alabileceği güçte ürünlerimiz mevcut. Çamaşır makinalarında bin 300 ila 2 bin 500 lira aralığında çamaşır makinalarımız var. Bulaşık makinaları da bin 200 lira ila 2 bin 500 lira arasında değişiyor. Yani her bütçeye uygun ürünlerimiz mevcut” diye konuştu.

Beyaz eşya satışlarında uzun vadenin hem alıcılar hem de satıcılar için avantajlı olacağını kaydeden Beyaz eşya satıcısı Süleyman Dirlik; “Vatandaşlar için iyi olacaktır. İnsanlar kısa vadede ödemekte zorluk çekiyor. Uzun vadede olursa hem vatandaşlar için hem de bayiler için oldukça avantajlı olacaktır. Gri renkte fiyat farkı olduğu için çoğu vatandaş beyaza yöneliyor. En uygun buzdolapları 2 bin 700 liradan başlıyor. Gri renkli dolaplarda 3 bin 100 liradan başlıyor” dedi.

 

Bakmadan Geçme