BERLİN FUARI'NDA FETHİYE'YE YOĞUN İLGİ

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında sayılan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un da açılışına katıldığı Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda (ITB), Fethiye standı yoğun ilgi görüyor.

  • 724
BERLİN FUARI'NDA FETHİYE'YE YOĞUN İLGİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında sayılan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un da açılışına katıldığı Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda (ITB), Fethiye standı yoğun ilgi görüyor. Fethiye standını da ziyaret eden Bakan Mehmet Ersoy’a Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı yapılan tanıtım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Her yılın 6 ve 10 Mart günleri arasında düzenlenen Berlin Fuarı'na bu yıl 180 ülkeden yaklaşık 11 bin katılımcı, işletme ve kurum katılıyor. Ziyaretçi sayısının 200 bini geçmesi beklenen ITB’ye Türkiye her sene olduğu gibi bu yıl da çok yönlü, büyük bir katılım gösterdi. Türkiye’nin, kültür ve turizm alanlarındaki değerleri, Berlin Fuarı’nda 3.2 numaralı holde yer alan ve yenilikçi bir anlayışla hazırlanan toplam 2004 metrekarelik alanda, turizm profesyonelleri ve ziyaretçilerle paylaşılıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da fuara katılarak turizm sektörüne destek verdi.

Fuarda tanıtım materyallerinin yanı sıra Babadağ yamaç paraşütü simülasyonun da yer aldığı Fethiye standına ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Fethiye de standında FTSO Başkanı Osman Çıralı ile birlikte Turizm Konseyi üyeleri TURSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici ve stant görevlisi Doğan Dönmez ziyaretçilerle birebir ilgilendi.

Bütün dünyadan sektör temsilcilerini, uçak şirketlerini, tur operatörlerini, otel işletmecilerini, hava limanı işletmelerini, uçak şirketlerini ve seyahat etmek isteyenleri 1966’dan bu yana aynı çatı altında buluşturan Berlin Fuarı’nda ülkeler, kültürel, tarihi, coğrafi, değerlerini tanıtma fırsatı buluyor. Malezya’nın partnerlik yaptığı fuarın bu yılki teması “iklim ve ekoloji.” Ayrıca fuar boyunca düzenlenecek çeşitli konferans ve toplantılarda sektörün, geleceği, sorunları, çözüm yolları masaya yatırılıyor.

 

 

Bakmadan Geçme