'Benim Kentim Benim Geleceğim' iç paydaş çalıştayı yapıldı

Fethiye Belediyesi, Kent Konseyi ve Yerel İzleme Araştırma Derneği (YERELİZ) işbirliğinde düzenlenen 'Benim Kentim Benim Geleceğim' konulu stratejik planda dış paydaş çalıştayının ardından Belediye Başkanı Alim Karaca ve yardımcıları, belediye birim amir ve personelleri, belediye meclis üyelerinin katılımlarıyla iç paydaş çalıştayı gerçekleşti.

  • 661
'Benim Kentim Benim Geleceğim' iç paydaş çalıştayı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin 5 yıllık stratejik planının hazırlanması amacıyla Fethiye Belediyesi ve Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde yapılan “Anlat Fethiye” konulu çalıştaya Fethiye’deki oda başkanları, STK başkan ve üyeleri ile siyasi parti başkan ve temsilcileri yoğun ilgi göstermiş

Çalıştayın ilk günü yoğun bir çalışma temposuyla geçmişti.

 

Çalıştayın ikinci gününde Belediye Başkanı Alim Karaca ve yardımcıları Sabri Oğuz Bollelli ve Güzide Özkaya, belediye birim amir ve personelleri, belediye meclis üyelerinin katılımlarıyla iç paydaş çalıştayının ikinci günü tamamlandı. Yerel İzleme Araştırma Derneği kurucularından İkbal Polat ve Evren Barış Yavuz’un yürütücülüğünü üstlendiği, “Benim Kentim Benim Geleceğim” konulu dış paydaş çalıştayında “Fethiye olarak neredeyiz?”, “Nereye ulaşmak istiyoruz”, “Ulaşmak istediğimiz yere nasıl gideriz?” ve “Başarıyı nasıl sürdürebiliriz?” konularında atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Fethiye Belediye Meclis Üyesi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, bir konuşma yaparak, çalıştayın amacı ve hedefi konusunda bilgi aktardı. Daha sonra Yerel İzleme Araştırma Derneği kurucularından İkbal Polat, Fethiye için hazırlanması gereken 5 yıllık stratejik planın önemi ve çalıştayın çalışma prensibi hakkında bilgiler verdi.

 

Verilen bilgilerin ardından iç paydaş üyeleri, gruplara ayrılarak, Fethiye’de uygulanması istenilen projeler için yoğun bir çalışma temposuna girdiler. Katılımcılar kentsel gelişim, toplumsal gelişim, kırsal gelişim, turizm – sanat – kültür, afet ve çevre yönetimi konularında, 5 farklı odak grupta çalışarak, dışpaydaştan aldıkları veriler ışığında iç paydaş olarak ortaklaşa çıkan kararlar doğrultusunda sunumlarını gerçekleştirdiler. 

 

 

 

Bakmadan Geçme