BELEDİYE VE KAYMAKAMLIKTA BAYRAM ALARMI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın sekretaryasını yürüttüğü Turizm Konseyi, Ramazan Bayramı tatili süresince yaşanması beklenen yoğunluk sebebiyle sorun yaşanmaması için alınması gereken tedbirleri ele aldı.

  • 1599
BELEDİYE VE KAYMAKAMLIKTA BAYRAM ALARMI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Turizm Konseyi, 22 Mayıs Çarşamba günü Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde toplandı. Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bollel’in başkanlığında yapılan toplantıya, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Uysal, TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, Çalış-Der Başkanı ve FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Ay, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dim, TÜRSAB YTK Yönetim Kurulu Üyesi ve FTSO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başaran, FETOB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Doğan, SKAL Fethiye Derneği Başkanı Uğur Serindal, FETAV Dilek Dinçer, FGB Müdürü Selamettin Yılmaz, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Yönetim Kurulu Danışmanı Mehmet Eskici, Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Musa Ünsal, Süleyman Kaya ve FTSO Genel Sekreter Vekili Ezgi Kullukçu katıldı.

TRAFİK YOĞUNLUĞUNA ÇÖZÜM İÇİN ÖNERİLER ALINDI

Toplantıda, konsey üyeleri, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Fethiye’de yaşanabilecek trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi için alınabilecek tedbirlerle ilgili görüşlerini bildirdi. Özellikle Ölüdeniz yolunda yaşanabilecek trafik yoğunluğuyla ilgili Faralya ve Kabak tarafına gidecek yolun açık tutulabilmesinin altını çizen Konsey üyeleri, önerilerini Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Oğuz Bolelli ile paylaştı. Ölüdeniz’de çalışan personelin araçlarını Ölüdeniz’e indirmemeleri, Ovacık Pazaryeri’nin otopark olarak belirlenmesi gelen öneriler arasında yer aldı.

Oğuz Bolelli de bayram tatili yoğunluğunda en hassas konulardan birinin de  “çöp” olduğuna dikkat çekerek, bayram tatili süresince çöplerin bertaraf edilmesi konusunda daha fazla araç ve elemanın belediye tarafından tahsis edileceğini ifade etti. Bolelli, ayrıca Şehit Fethi Bey Parkı civarında karşılaşılabilecek trafik yoğunluğuna karşı önlem almak amaçlı güvenlik ekibi görevlendirileceğini ifade etti. Konsey toplantısında bayram yoğunluğu ilgili alınacak tedbirler konusunda Fethiye Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi’nin ortak hareket etmesinin önemi vurgulandı.

DİGİTAL TANITIM GÜNDEMDE

Ticaret Bakanlığı’nın hizmet sektörüne yönelik desteği olan HİSER programının da ele alındığı toplantıda YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur’un tanıtımlarla ilgili olarak yaptığı bütçe çalışması da görüşüldü.

Toplantıda ayrıca 5-7 Aralık 2019 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek, Travel Turkey Turizm fuarına katılım konusu da değerlendirildi. Konsey üyeleri fuara katılım konusunda Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket edilmesi konusunda görüş birliğine vardı.

 

 

 

Bakmadan Geçme