Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Fethiye Belediye Meclisi olağanüstü toplantı yaptı. Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu'ndaki toplantıya meclis üyeleri ve yetkililer, ateş ölçülerek alınırken salonda sosyal mesafeye uyumlu şekilde oturuldu. Koronavirüs salgını tedbirleri genelgesi doğrultusunda 2 maddelik gündem ile bir araya gelen meclis üyeleri, bir maddeyi oy birliğiyle kabul etti.

  • 1724
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya bankalardan kredi kullanmasıyla ilgili yetki verilmesini içeren maddeye ise Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri ret oyu kullanırken bu madde CHP’li meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. 
MAYIS’I İDARE EDEBİLİRİZ
Fethiye Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Pandemi gölgesinde yapıldı. Belediye Başkanı Alim Karaca yönetimindeki toplantıya meclis üyelerinin büyük bir bölümü katıldı. Koronavirüs salgını nedeniyle ateşi olup olmadığı birer birer ölçülen meclis üyelerinden maskesi olmayanlara da maske verildi. Salonda sosyal mesafeye uyularak yapılan toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Alim Karaca “Belediyemizi, gerçekten bölgemizde ve ülkemizde borcu olmayan ender bir belediye haline getirmiştik. Ama aylık 8 milyon gideri olan bir belediye, şu an itibariyle bir aylık süreç içerisinde neredeyse belediyeye hiç para girişi yok. Sadece geçen ay İller Bankası’ndan 4 milyon 700 bin TL bir paramız geldi. O da Şubat ayındaki toplanan vergilerden kaynaklanan Mart ayındaki vergi tahsilatı yüzde 45 düşmüş durumda. Önümüzdeki ay 2 milyon 300- 2 milyon 400 TL geleceğini düşünürsek yine 5,5 milyon gibi bir açık vereceğiz. Daha önce sizlerle paylaşmıştık. İki projemiz için ayırmış olduğumuz 9-10 milyon bir bedel vardı. Bu bedelden harcamaya devam ediyoruz. Mart ve Nisan ayında bütün personelimizin ücretlerini eksiksiz bir şekilde yatırdık. Müteahhitlerden gelen faturaları da hak edişleri ödedik. Mayıs’ı da idare edebiliriz ama Mayıs ayından sonra bu 3-5 ay sürerse gerçekten sadece biz değil Türkiye’de hiçbir belediye bunun altından kalkamaz. Biz yine de her şeye rağmen elimizden geleni, burada yaşayan esnaflarımız için kiracılarımız için destek vermeye hep beraber sizlerle birlikte varız. Bugünkü toplantı amacımız da bu” ifadelerini kullandı. 
GENELGE KAPSAMI GÖRÜŞÜLDÜ
Mart Ayı meclis kararlarının okunmasının ardından yeni Koronavirüs salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması hakkında kanunun amacı doğrultusunda Nisan-Mayıs-Haziran 2020 aylarında tahsil edilmesi gereken kira ve ecrimisin tutarlarının vadesinin 3’er ay ertelenmesi, faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmeler ile faaliyetlerinde önemli azalışlar meydana gelen veya gelmesi kuvvetle muhtemel olan işletmeler yönünden Evsel Katı Atık ücretlerinin Nisan 2020 döneminden başlayarak faaliyetlerine tekrar başladıkları ay dahil alınmaması, faaliyetlerinde önemli ölçüde azalma meydana geleceği öngörülen işletmelerden de (Tip3-Tip4-Tip5) Nisan 2020 döneminden başlayarak Eylül 2020 dönemi dahil yüzde 50 indirimli olarak alınması müzekkeresi görüşüldü. 
AK PARTİ ÖNERGE SUNDU
Ak Parti Grup Sözcüsü Turgay Öztürk, MHP’li üyelerle beraber salgının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması kapsamında belediye meclisinin bu gündemindeki kira ve ecrimisin ödemelerinin ertelenmesinin tüm iş yerlerini kapsamasını ayrıca şikayetlerin artması üzerine Evsel Katı Atık tarife cetvelinin tamamının revize edilmesiyle ilgili önerge sundu. Bu gündem maddesi ve önerge komisyona gönderildi. Yaklaşık 15 dakikalık toplantı yapan tarife komisyonu, bir rapor hazırlayıp meclise sundu. Buna göre; Fethiye’deki belediyeye ait yaklaşık 173 kiracıyı kapsayan kararda, kira ve ecrimisin tutarlarının vadesi 3’er ay ertelenirken genelge kapsamına uyan faaliyetleri durdurulan kapalı iş yerlerinden Nisan 2020 döneminden başlayarak faaliyetlerine başladıkları ay dahil alınmaması ayrıca ilan, reklam ve çevre temizlik vergilerinin de aynı şekilde alınmaması kararlaştırıldı. 
ÖNLEM AMAÇLI YETKİ
Toplantıda belediyeye yapılacak yatırımlar ve hizmetlerin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla bütçe gelirlerinin yüzde 10’u kadar ilgili bankalardan kredi kullanarak usul ve esaslara uygun olarak borçlanılması ve Belediye Başkanı Alim Karaca’ya yetki verilmesi ile ilgili müzekkereye Ak Parti Sözcüsü Turgay Öztürk karşı çıktı. Öztürk “Borçlar ödendi, mali yapı belli seviyeye geldi ama bütçede gerekli paylar ayrılmış, projeler ertelenmişti. Bütçenin artma durumu mümkün değil. Bu nedenle borçlanmak için çok erken”diyerek karşı çıktı. CHP Sözcüsü Veli Pabuşçu “Verilecek olan yetki, önlem amaçlı bir yetkidir. Emlak vergileri toplanamıyor. Belediye alacakları böyle bir dönemde alınamıyor. Burada kredi ihtiyacı olduğundan değil önümüzdeki sürece hazır olmak için biz yetki veriyoruz” dedi. Belediye Başkanı Alim Karaca, ‘’Belediyenin tahsil edebildiği alacağı yok. 2020 yatırımlarını tamamen durdurmuş değiliz. Yapılması planlanan işleri yapıyoruz” dedi. Yapılan oylamada Ak Parti ve MHP grubu ret oyu kullanırken CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla Belediye Başkanı Alim Karaca’ya borçlanma yetkisi verildi. Toplantı yaklaşık bir saat sürdü.
 

Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı
Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Bakmadan Geçme