Belcekız yeni yüzüyle sezona hazırlanıyor

Dünyaca ünlü Belcekız Plajı İşletmecisi Kıyı Sahil Turizm Ltd.Şti. Belcekız Plajı'nı yeni yüzüyle sezona hazırlamak için çalışmalarına başladı. Belcekız Plajı'nın Fethiye ve ülke turizmi için ne kadar önemli olduğunun farkında olduklarını ifade eden şirket yetkilileri plaja gelen misafirlerin huzurlu, mutlu ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirmelerini sağlamak adına tüm çalışmaları yapacaklarını ve Belcekız Plajı'nı Dünya'nın adından söz ettiği bir yer haline getireceklerini ifade ettiler.

  • 3103
Belcekız yeni yüzüyle sezona hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belcekız Plajı’nın çehresi değişecek.Plajın işletmeciliğini yapan Kıyı Sahil Turizm Ltd.Şti. Belcekız Plajı’nı Dünya Markası yapmak için çalışmalarına başladı.Haber
Yapılacak çalışmalar hakkında açıklama yapan şirket yetkilileri; “Fethiye nin Dünyaca ünlü eşsiz Ölüdeniz Beldesi plajları ile ülkemiz Turizminin en önemli değerlerindendir öyle ki Turizm fuarlarında ülkemizi tanıtan posterlerin başlıca ikonlarındandır. 2006 yılında dünyanın en güzel plajı seçilerek bu durum tescillenmiştir. Belce Kız plajı yaklaşık 1 km. uzunluğunda olup, dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajı’nın devamı niteliğindedir. Yaz aylarında özellikle Temmuz-Ağustos aylarında ziyaretçi akınına uğramakta ve ağırlanan kalabalık ziyaretçi guruplarına uzun yıllardır kısıtlı altyapı ve tesis şartları ile hizmet etmektedir. 
Otopark, yağmur ve yüzey suların drenajı, atık suların sağlıklı tahliyesi gibi alt yapı sorunları yanında hizmet büfelerinin plajın hakkettiği yeterli hizmet standartlarını sağlayamaması başlıca aksayan unsurlardandır. İlave olarak bölgenin önemli Turizm unsurlarından yamaç paraşütü sporunun da iniş alanı olarak Belcekız Plajını kullanması alanda bu kullanımında güvenli ve risksiz olmasını sağlayacak düzenlemeleri yerine getirmeyi zaruri kılmaktadır.Dünya ve ülkemiz turizmindeki önemine paralel olarak mevcut tesislerin yenilenmesi, alt yapı ve üst yapı aksaklıklarının giderilmesi, peyzaj ve çevre düzenlemeleriyle doğa turizmi kimliğinin öne çıkarılması, yenilenecek hizmet büfeleri, günübirlik üniteler, duş ve tuvalet gurupları ile hijyen ve hizmet kalitesinin sağlanması, iniş alanı düzenlemeleri ile yamaç paraşütü inişinin güvenli ve risksiz hale getirilmesi, alan kullanım karmaşası ve yoğunluğunun kontrol altına alınması hedefleri ile;
Mevcut kullanımda 6 adet olan büfe ve hizmet noktası sayısı toplamda 5 adet olarak azaltılarak, peyzaj ve çevre düzenlemeleri alanı kullanan yayaların ve paraşüt sporu ile uğraşan işletme ve kişilerin öncelikleri de dikkate alınarak, yeşil alanların daha fazla öne çıktığı çevreci bakış açısı ile yeniden tasarlanmıştır. Paraşütçü iniş alanları iniş standartlarına uygun hale getirilerek yeşil zemin yoğunluğu ile genişletilmiştir. Bölgede hizmet veren diğer işletmelerin hizmetleri de gözetilerek plajdaki büfe ve hizmet noktalarında plaj misafirlerine yönelik hafif aperatif ve fast-food tarzı hizmet verilmesi planlanmaktadır. Yeni bir çehre ile Fethiye’mizin daha iyi tanıtımı için Dünya turizmine kazandıracağımız Belcekız günübirlik ve kıyı düzenlemesi yenileme ve iyileştirme çalışmamız tüm saygı değer Fethiyeli hemşerilerimize hayırlı olsun diyoruz” dediler.

Haber

Bakmadan Geçme