BAYRAM TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI

9 günlük bayram tatili ve turizm sezonu boyunca Fethiye ve Ölüdeniz'de olası bir trafik yoğunluğu karşısında uygulanacak yöntemler Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. Fethiye Otogar ve çevresindeki yoğunluk ile bayram boyunca Fethiye-Ölüdeniz yolunda olası yoğunluk karşısında alınacak tedbirler Kaymakam Muzaffer Şahiner başkanlığındaki toplantıda geniş şekilde ele alındı.

  • 1626
BAYRAM TRAFİĞİ MASAYA YATIRILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığındaki toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli, Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Müdürlüğü yetkilileri, Fethiye Belediyesi Trafik Müdürü Fikret Kaynak, Otogar İşletme Müdürü Hasan Akça, otobüs firmaları yetkilileri Tufan Kaçar, Turhan Çakar, Cenk Kurt, Süha Gülarus, Ali Osman Ulu, Serkan Karoğlu ile diğer yetkililer katıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 9 günlük bayram tatilinin Fethiye'de büyük bir yoğunluğa neden olacağını, Fethiye'ye yerli ve yabancı çok sayıda turist beklendiğini belirterek; ''Geçtiğimiz yıllardaki ulaşım ve trafik sorunlarının yaşanmaması için bazı tedbirler almak zorundayız. Bu konuda ortak çalışma yapalım istedik'' dedi. Toplantıya katılan ilgililer, kendi önerilerini sıralarken, özellikle otogarda ve çevresinde yaşanan sıkıntıları da dile getirdiler. Özellikle otogarda dolmuşçu zihniyet ve hanutçuluğun hat safhada olduğu ileri sürülüp gelen yolcuların da fahiş fiyatlar ile kandırıldığı iddia edildi. Zaman zaman tartışmalı geçen toplantıda bu bayram ve turizm sezonunun sorunsuz geçmesi için herkesin üzerine görev düştüğü hatırlatıldı. Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, ''Bayram tatili boyunca Fethiye Merkezinde ve Ölüdeniz yolunda polis mıntıkasında trafikte sıkıntı yaşanmaması için öncelikle şehir halkı toplu taşımacılığı kullanmalı. Biz trafiğin yoğun olduğu yerlerde tüm tedbirleri alacağız'' dedi.

İlçe Jandarma Komutanı Yılmaz Demirelli de bayram boyunca eldeki imkanları en üst düzeyde kullanacaklarını, bu konuda tedbirler aldıklarını, toplu taşıma araçları ve taksicilerin trafik kurallarını bu yoğunlukta hiçe saymaları yüzünden yaşanan sıkıntıları gidereceklerini ayrıca Kumburnu İşletmesi girişinde giriş ücreti sırasının trafiğin yığılmasına neden olduğunu, Kumburnu girişindeki sistemin değiştirilip çıkışta para ödenmesinin trafiği bir nebze olsun rahatlatacağını ifade etti.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ilgilileri Ölüdeniz'de bayram yoğunluğu nedeniyle otopark sorunu yaşanacağından Hisarönündeki pazar yerinin otopark olarak özel araçlara tahsis edileceğini, tatilcilerin burada bekleyen toplu taşıma araçlarıyla kolayca Ölüdeniz'e servis edilebileceklerini kaydetti.
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de Fethiye otogarının sıkıntılarını Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile görüştüklerini, Fethiye çevre yolunda projesi hazırlanan yeni otogarın istimlak ile ilgili çalışmaları nedeniyle geciktiğini, bu yüzden mevcut otogarın Fethiye için oldukça küçük kaldığını ifade etti. Kaymakam Şahiner, ''Fethiye otogarın hem güvenlik hem de mevcut kapasiteyi taşımadığı ve diğer sıkıntılarını iliklerine kadar biliyoruz. Hanutçuluk konusunda yoğun bir çalışmamız var. Geçen yıl 6 bin 213 işletme kontrol edildi, 4 bin 494 işletme ve şahıs hakkında tutanak düzenlendi ve toplam 825 bin 368 TL para cezası uygulandı. 4 kaçak seyahat acentesine kapatma işlemi uygulandı. 12 bin 38 TL idari para cezası kesildi. 11 seyahat acentesine rehbersizlik, sözleşmesi eksikliklerinden 29 bin 718 TL hanutçuluk eylemlerine devam etmesi sebebiyle 8 işletmeye kapatma cezası uygulandı. Hanutçuluk eylemi yaptığı tespit edilen 58 kişiye idari para cezası uygulandı. Bu yılda hanutçuluk komisyonumuz daha da artarak çalışacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğümüzden gelen genelge çerçevesinde bayram boyunca Fethiye havadan helikopterlerle denetleme altında tutulacak. Fethiye giriş ve çıkışlarında jandarma ve polis trafik ekipleri devamlı uygulamalar gerçekleştirecek. Burada amacımız Fethiye'ye gelen yerli ve yabancı tatilcilere sorunsuz bir tatil yaşatmak. En önemlisi de merkezin sıkışmaması için esnaflarımız halkımız gereksiz şekilde trafiğe çıkmamalı. Otoparkları uzun süre işgal etmemeli. Biz okullarımızın bahçelerini de otopark için açmak istiyoruz. Tur otobüslerinin merkezde yaşattığı sıkışıklığı Atatürk otoparkına alarak trafiğin az da olsa rahatlayacağını düşünüyoruz. Göcek, Ölüdeniz ve Fethiye merkezinde bu bayram sorunsuz bir trafik akışının sağlanması adına hepimiz birlik ve beraberlik içinde çalışma yapacağız'' dedi.

 

Bakmadan Geçme