BAYRAM TATİLİ BABADAĞ'I ŞENLENDİRDİ

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, Kurban Bayramı tatilinde uçmak isteyen yerli ve yabancı misafirlerle doldu.

  • 736
BAYRAM TATİLİ BABADAĞ'I ŞENLENDİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölüdeniz Mahallesi’ndeki 1965 rakımlı Babadağ, her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste yamaç paraşütüyle adrenalin dolu müthiş bir manzara keyfi yaşatırken; Kurban Bayramı tatili için yöreye gelenlerin uğrak yeri oldu. Adrenalin tutkunu tatilciler, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle 2 bin metre yükseklikte heyecan dolu dakikalar geçirirken, uçmaya elverişli hangi pist müsait ise pilotlar müşterileri ile kendilerini buradan Ölüdeniz’e doğru boşluğa bırakıyor. Her yıl on binlerce macera tutkununun uçuş yaptığı Babadağ, Kurban Bayramı tatilinde de yerli ve yabancı turistlere adrenalin keyfi yaşatıyor.

 

Kırtur şirketi tarafından teleferik kurma çalışmaları devam ederken, 1700 metredeki uçuş pistinde yapılan cafe restoranttan havalanan paraşütler ilgiyle izlenip; cep telefonlarıyla rahat bir şekilde görüntülenebiliyor. 4 ayrı yetkili tarafından her uçuşun güvenli geçmesi için uçuş kontrolleri gerçekleştirilirken, tatilciler tandem (ikili) uçuşlarda çığlıklar atarak; muhteşem Ölüdeniz manzarasına kendilerini bırakıyor.

 

Uçuş Kontrol Görevlisi Yusuf Çelik, “Kurban Bayramı tatili nedeniyle yerli tatilciler yamaç paraşütü yapmak isteyince yoğunluk Babadağ’da arttı. Biz 4 görevli olarak uçuşların düzenli geçmesi ve kaza olmaması için kontrol yapıyoruz. Biz göreve geldiğimizden bu yana Babadağ’da yamaç paraşütü kazası yaşanmadı” dedi.

 

Pilot Murat Cemal Öney ise “Kurban Bayramı tatili nedeniyle işlerimizde yoğunluk var” dedi. Tecrübeli Yamaç Paraşütü Pilotu Burak Tüzer de, “Bayram tatili nedeniyle rezervasyonlarımız dolu. Günde sadece 5 uçuş yapıyoruz. Başka rezervasyon almıyoruz. Her pilotun 5 uçuş hakkı bulunuyor” diye konuştu. Bu arada diğer pilotlar ile tatil nedeniyle Fethiye’ye gelip, Babadağ’a çıkan tatilciler de “Muhteşem bir manzara, harika bir tesis ile karşılaştık. Babadağ’da mükemmel bir gün geçirdik. Uçma düşüncemiz yoktu. Uçmaya karar verdik” ifadelerini kullandılar.

 

4 günlük Kurban Bayramı tatilinde Babadağ’dan 6 bin ile 10 bin arasında tandem (ikili) ve single (tekli) uçuş beklendiği ifade edildi.


 

Bakmadan Geçme