Basketbolda ligin dibi karışık

ING Basketbol Süper Ligi'nde haftalar ilerledikçe ligin altında da, üstünde de mücadele kızıştı. Ligin en tepesinde Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka ve Fenerbahçe Beko yer alırken, Telekom, Tofaş ve Darüşşafaka play-off'u büyük ölçüde garantilemiş görünüyor.

  • 1217
Basketbolda ligin dibi karışık
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Empera Halı Gaziantep, HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Aliağa Petkim ve Frutti Extra Bursa ligin orta sıralarında yer alırken, Bahçeşehir ile Galatasaray düşme tehlikesini bir ölçüde yaşamaya devam ediyorlar. Ligin en altında yer alan Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Büyükçekmece ve Ormanspor ise düşme korkusunu en yakından hisseden takımlar olarak göze çarpıyor.

LH FETHİYE BELEDİYESPOR TOFAŞ’A DİRENEMEDİ 
ING Basketbol Süper Ligi'nde 25. haftanın açılış mücadelesinde Lokman Hekim Fethiye ile Tofaş, Fethiye Beşkaza Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Deplasmanda baştan sona rahat bir oyun sergileyen Tofaş, LH Fethiye Belediyespor karşısında sahadan 76-101’lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Tofaş maç boyunca 10 adet 3'lük ile 30 sayı buldu.
Tofaş’ta kadroda olup oyuna giren 11 oyuncu da sayı buldu. Bu sonuçla birlikte Tofaş, ligde oynadığı son 6 maçta 5. galibiyetini alıp 4. sıra için umutlarını sürdürürken, LH Fethiye Belediyespor ligde kalma mücadelesinde yara almış oldu.

Tofaş ilk periyodu 15-22, ilk devreyi ise 32-42 önde kapatmayı başardı. Üçüncü periyotta 6 tane 3'lük isabeti bulan Tofaş  farkı daha da açarak son periyoda 20 sayılık üstünlükle girdi (55-75). Son periyotta farkın etkisiyle iki takım da yerli 5'lere döndü. Tofaş böylece Fethiye deplasmanından rahat bir oyunla 76-101’lik galibiyetle ayrıldı. LH Fethiye Belediye'de Robert Johnson 18 sayı,  Elgin Cook 17 sayı, Abdul Malik Abu: 14 sayı, Ricky Ledo 11 sayı kaydetti.

TELEKOM ORMAN'I YAKTI
Başkent derbisinde Türk Telekom, Ormanspor’u 97-90 mağlup etti ve 15. galibiyetine ulaştı. Orman ise 6 galibiyetle küme düşme hattında kaldı. Maça tempolu başlayan ve neredeyse her hücumda rahatça sayı bulan Türk Telekom, ilk çeyreği 25-19 önde kapattı. 
Türk Telekom, 17. dakikada skoru 51-30’a getirdi. Kikanovic ile oyuna tutunan Orman çeyrek sonunu çok iyi oynayınca, ilk yarıyı Telekom 53-42 önde bitirdi. Türk Telekom 25. dakikada 69-52’lik skoru yakalasa da, üçüncü çeyrek 77-69 sona erdi. Ormanspor, 34. dakikada 79-82’ye gelse de, Türk Telekom, sahadan 97-90 galip ayrılan taraf oldu. 
Türk Telekom maç boyunca 13 adet 3'lük ile 39 sayı buldu.

GALATASARAY NEFES ALDI 
ING Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında Galatasaray, sahasında Bahçeşehir Koleji'ni 101-90 yenerek biraz olsun nefes aldı. Ligde zor günler geçiren ve küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen sarı-kırmızılı ekip, 5 maçlık kazanamama serisini sonlandırdı. Galatasaray, bu skorla ligdeki 25. maçında 8. galibiyetini aldı. Bu sonuçla üst üste dördüncü maçını kaybeden Bahçeşehir ise tehlikeli bölgeye yaklaştı. Galatasaray ilk çeyreği 32-21 önde geçti ve ilk yarı 52-47 sarı kırmızılıların üstünlüğüyle bitti. Üçüncü çeyrek 72-65’lik skorla biterken, 32. dakikada skora 81-69’a geldi. Farkın açılmasıyla saha içi konsantrasyonunu kaybeden Bahçeşehir Koleji maçı 101-90 kaybetti.     Galatasaray tüm maç sadece 3 top kaybı yaparken, Bahçeşehir Koleji 16 top kaybı yaptı. Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de mücadeleyi salonda izledi.

BÜYÜKÇEKMECE TEPETAKLAK
Fenerbahçe BEKO bu sezon ligde ilk yenilgisini aldığı Büyükçekmece'yi Kenan Sipahi'nin servisleri ve kariyer rekorunu kıran Kyle O'Quinn'in sayıları ile 81-70 yendi.
İlk periyodu 23-20 önde tamamlayan Fenerbahçe devreyi 41-39 önde tamamladı.
Kenan Sipahi'nin asistleri ve Kyle O'Quinn'in sayıları ile skoru önde götürmeye devam eden Fenerbahçe son çeyreğe 64-54 önde girdi. Son çeyrekte üstünlüğünü koruyan sarı-lacivertli takım, karşılaşmayı 81-70 kazandı.

BURSA RAHATLADI  
Düşme hattından tamamen uzaklaşmak isteyen Frutti Extra Bursaspor, HDI Sigorta Afyon Belediyespor’u ağırladığı maçı 81-75 kazandı.
Frutti Extra Bursaspor son çeyreğine eşitlikle girilen mücadeleyi kazanarak ligdeki 10. galibiyetini elde etti. LH Fethiyespor’un ligin son haftasında deplasmanda karşılaşacağı HDI Sigorta Afyon ise 13. kez sahadan mağlubiyetle ayrılarak play-off şansını tehlikeye attı.
Bursaspor’da Marial Shayok, 32 sayı, 9 asist ve 3 ribauntluk performansıyla karşılaşmanın yıldızı oldu. 

PETKİM ATEŞLE OYNUYOR
Düşme hattından tamamen uzaklaşmak isteyen Aliağa Petkim, Empera Halı Gaziantep’e konuk olduğu maçı 76 – 64 kaybetti.
Maçın ilk çeyreği 19-19 eşitlikle sona erdi. İlk devreyi evsahibi kırmızı-siyahlı ekip 47-34 önde kapattı.

İkinci yarıya facia bir başlangıç yapan Petkim ilk 7 dakikada sadece 4 sayı üretebildi. Topsuz hareketlilik konusunda çok büyük sıkıntılar yaşayan ekip, hep zor şutlar kullanmak zorunda kaldı. Empera Halı üçüncü periyotu 63-46 önde kapattı.

Maçın sonlarında enerjisi yükselen evsahibi takım Jaiteh’in pota altındaki etkili performansıyla maçın sonunda gülen taraf oldu. Bu sonuçla Gaziantep derecesini 13-12 yaptı ve averajla 8. sırada yer aldı. Aliağa Petkim ise 9-16’lık derecesiyle 10. sırada konumlandı.
 

Basketbolda ligin dibi karışık

Bakmadan Geçme