Başkan Yakup Otgöz, Seydikemerlilere müjde verdi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Seydikemer Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni onayladığı müjdesini verdi. Başkan Otgöz, 'Üretimin merkezi olan Seydikemer, bu projeyle birlikte yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecektir' ifadelerini kullandı.

  • 1363
Başkan Yakup Otgöz, Seydikemerlilere müjde verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer'de bölge hayvancılığının çehresini değiştirmek ve geliştirmek amacıyla Seydikemer Belediyesi, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Seydikemer Ziraat Odası ve Fethiye Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliği İktisadi İşletmesi, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Muğla Ticaret Borsası tarafından Çobanisa Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi  projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. Bu kapsamda Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi'nde bin 200 dönüm arazi üzerine kurulacak Tarıma Dayalı Süt Sığırcılığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar başladı. 
Projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgedeki üreticilere, yüksek standartlarda ve yüksek verimlilikte süt elde edebilmeleri için gereken bilgi, birikim ve tecrübeleri Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezinde aktarılacak. Süt Hayvancılığı Eğitim Merkezinde; Yem fabrikası, süt ve süt ürünleri işleme tesisleri, biyogaz enerji tesisi, ARGE ve inovasyon merkezi yer alacak. 
Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından onaylanan projenin sevincini yaşadığını ifade ederek, "Daha öncede Seydikemer'de çeşitli kurum ve kuruluşlarla tanıtım toplantısı yapmıştık. Yaklaşık 400 Milyon Liralık proje sayesinde 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanması ve Seydikemer'in 25 bin büyükbaş hayvana ev sahipliği yapması hedefleniyor. Üretimin merkezi olan Seydikemer, bu projeyle birlikte yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecektir. Başta Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli olmak üzere, projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 

Başkan Yakup Otgöz, Seydikemerlilere müjde verdi
Başkan Yakup Otgöz, Seydikemerlilere müjde verdi

Bakmadan Geçme