Başkan Soydemir, çiçekçiler 2 gün açık olacak

17 günlük kapanma sürecinde KOSGEB kredilerinden tüm esnafların yararlanamadığı kaydedildi. Bu kapanma sürecinde anneler günü nedeniyle çiçekçiler hafta sonunda 2 gün açık olacak. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, 'Esnaflarımız bayrama hazırlık yaptı. Kapanma süreci gelince ellerindeki ürünler kaldı, satış yapamıyorlar. Ancak esnafımız gerçekten çok anlayışlı.' Diye konuştu. 

  • 905
Başkan Soydemir, çiçekçiler 2 gün açık olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de 17 günlük kapanma sürecinde esnaflar bir an önce sürecin tamamlanıp, kepenklerinin açılmasını bekliyorlar. Koronavirüs döneminde kahvehanelerden, restoranlara pek çok esnaf aylardır kapalı durumda bulunurken koronavirüs salgınının bir an önce bitip tedbirlerin esnetilmesini bekliyor. 17 günlük kapanma sürecinde KOSGEB kredilerinden tüm esnafların yararlanamadığı kaydedildi. Bu kapanma sürecinde anneler günü nedeniyle çiçekçiler hafta sonunda 2 gün açık olacak. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, zincir mağazalarda bazı ürünlerin satılmasına yasak getirilmesini uygun bulduklarını, bunun bakkal ve küçük esnafa nefes aldıracağını kaydetti. Soydemir, “Zincir mağazalar 7 Mayıs Cuma gününden itibaren temel zorunlu gıdalar, temizlik, hayvan mamaları gibi ürünlerin satışını yapabilecekler. Elektronik eşya, kırtasiye, giyim aksesuarı, ev tekstili ve züccaciye satışı yapamayacaklar. Önümüzdeki günlerde anneler günü var. Anneler günü olması sebebiyle bizim çiçekçi esnaflarımız 8 Mayıs Cumartesi ve 9 Mayıs Pazar günü açık olacak. 2 gün süreyle Fethiye halkına hizmet verecekler. Yürüme mesafesinde halkımız çiçekçilerden alışverişini yapabilir. Diğer yandan çiçekçi esnafımız  2 gün süreyle saat 10:00  ile 17:00-24:00 saatleri arasında evlere serviste yapabilecek. Tüm annelerimizin günü kutlu olsun.” dedi.
KOSGEB KREDİSİ YAYGINLAŞTIRILSIN
Başkan Soydemir, KOSGEB kredisinin tüm esnaflar için yaygınlaştırılmasını talep ederken, “Çoğu esnafımız sıkıntılı günler geçiriyor. Hatta bana telefon açan ve KOSGEB kredilerini soranlar var. KOSGEB kredileri genelde imalatçı sektöre veriliyor. Maalesef yüzde 80 esnafımız faydalanamıyor. Bayrama hazırlık yaptı esnaflarımız. Kapanma süreci gelince ellerindeki ürünler kaldı, satış yapamıyorlar. Esnafımız gerçekten çok anlayışlı. Bayramdan sonra açılmayı bekliyor. Turizm sezonu geliyor. Bizler zaten Fethiye halkı olarak turizmden geçiniyoruz. Bir an evvel bu hastalığın yok olmasını istiyoruz. Esnaflarımız bu hastalığın gidip, normal yaşantımıza devam etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme