Başkan Otgöz'den Babalar Günü mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karşılıksız sevginin ve fedakarlığın timsali olan babaların her zaman hatırlanması gerektiğini ifade eden Başkan Otgöz, babasız büyümek zorunda kalan yetimlere de sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

  • 390
Başkan Otgöz'den Babalar Günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karşılıksız sevginin ve fedakarlığın simgesi olan babaların, toplum yapısında önemli bir yeri olduğuna işaret eden Başkan Otgöz; “Toplumun temel taşı olan aileyi bir arada tutan, fedakarlığı ve karşılıksız sevgisiyle sarıp sarmalayan babalarımız, dünyaya geldiğimiz ilk andan itibaren her zaman bizlerin yanındadır. Yüreğimizi ısıtan sevgisiyle bizi her zaman güçlü kılan, ailenin temel direği babalarımız; ilk düştüğümüzde elimizden tutup bizi kaldıran, hayatın tüm zorluklarına rağmen güçlü olmayı öğreten, karşılıksız sevgiyi bize gösteren ilk öğretmenlerimizdir.  
Bir çocuğun ağzından çıkan ilk kelimedir ‘baba.’ Aile içerisinde kuşatıcı, birleştirici bir gücü olan babalarımız, aile değerlerimizin korunmasında da büyük etkisi vardır. Bir çocuk adaletli olmayı, paylaşmayı, sorumluluğu, sevgiyi, saygıyı ilk olarak ailesinden, babasından öğrenir. Bu değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında etkin bir rol oynayan babalarımız, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba sarf etmektedirler. Bu nedenle, babaların sadece bu özel günde değil, her zaman gönüllerinin hoş tutmalı, onlara saygıda kusur etmemeliyiz. Annelerimiz gibi babalarımızın da hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bu anlamlı günde, babasız büyümek zorunda kalan yetimlerimize de sahip çıkmalı, onlardan baba sevgisini esirgememeliyiz. 
Bu vesileyle başta aziz şehitlerimizin babaları olmak üzere bu vatan için canını hiçe sayan ve bugün aramızda olmayan tüm babaları rahmetle anıyor, çocuklarının geleceğe daha güvenle bakması için, canla başla çalışan tüm babaların Babalar Günü’nü içtenlikle kutluyorum” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme