Başkan Otgöz'den 1 mayıs Emek ve Dayanışma günü mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

  • 532
Başkan Otgöz'den 1 mayıs Emek ve Dayanışma günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Tüm zor koşullara rağmen daha yaşanabilir bir dünya için alın teri döken tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun” diyen Başkan Otgöz; “Emeğin, alın terinin, dayanışmanın, demokrasinin bir simgesi olan 1 Mayıs, 2008 yılında resmen Emek ve Dayanışma Günü olarak kabul edildi.  2009 yılından itibaren de resmî tatiller arasına alındı. Böylece 1 Mayıs, tartışmaların, kargaşanın odağından uzaklaşarak gerçek anlamda emek ve dayanışma günü olarak kutlanmaya başladı.
Bu sene Ramazan ayının son günü olan Arife Günü’ne denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü ülkece barış içerisinde kutlayacağız inşallah. Emeğin, alın terinin tüm dünyada karşılığı çok önemlidir. Dinimizde de işçinin hakkı gözetilmiş ve işçinin alın teri kurumadan hakkının verilmesi istenmiştir. Emeğin kutsal sayıldığı kültürümüzde işçi ve iş veren arasındaki bağ daha bir önem kazanıyor. Son 20 yılda Türkiye'nin gelişmesinde her bir işçinin, emekçinin, yaptığı işi en iyi şekilde yapanların büyük bir emeği vardır. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde işçilerin ve çalışanların hakları gözetilmiş ve yasa altına alınmıştır. 
Cumhuriyetimizin ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda hızla ilerleyen ülkemizin en büyük destekçisi de yine işçi ve emekçi kardeşlerimizdir. Bu anlamda Seydikemer Belediyesi olarak işçi kardeşlerimizin haklarını her zaman gözettik ve gözetmeye devam edeceğiz. Biz birlikte Seydikemer’iz anlayışıyla yönettiğimiz ilçemizde Belediyenin tüm birimlerinde çalışan işçi kardeşlerimizle gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle ülkemizin ve Seydikemerimizin gelişmesinde ve büyümesinde büyük emekleri olan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme