Başkan Otgöz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yerel ve ulusal basında görev yapan, tarafsız ve doğru haberle kamuoyunu bilgilendiren tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı.

  • 628
Başkan Otgöz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Otgöz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Basın, Milletin müşterek sesidir.” sözünü hatırlatıp, tarafsız ve özgür basının kamuoyunu bilgilendirmede ve aydınlatmada büyük görevleri olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Tarafsız ve özgür basın için dünyanın her yerinde mücadeleler verilmiş, Türk Basınında verilen mücadeleler 24 Temmuz 1908 tarihinde meyvesini almış ve basında sansür kaldırılmıştır. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. 
BAŞKAN OTGÖZ: “BASIN TEMSİLCİLERİ, SEYDİKEMER’İN TANITILMASINDA ÖNEMLİ BİR PAYA SAHİPTİR”
Bilgiye ulaşmada büyük kolaylık yaşadığımız çağımızda, özellikle sosyal medyanın her mecrada etkin olmasıyla doğru bilgiye ulaşmanın önemi bir o kadar artmıştır. Kulaktan dolma bilgilerle haber yapmayan; araştıran, soran, sorgulayan, doğruluğunu teyit eden gazeteciler tarafsız ve özgür medyanın gerçek sesidir. Gece gündüz demeden çalışan; depremde, yangında, savaşta, salgında en önde olup halkı bilgilendiren basın çalışanları kamuoyunun aydınlanmasında önemli görevleri üstlenmektedir. Büyük özveriyle çalışan basın mensupları toplumun kültürel, sosyal, ekonomik hayatına da katkı sağlamaktadır. Öyle ki bölgemizdeki yerel ve ulusal basın temsilcileri, Seydikemer’in tanıtılmasında önemli bir paya sahiptir. İşlerini büyük bir aşkla ve şevkle yapan basın temsilcilerin yaşadıkları sıkıntıları da biliyor her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle Seydikemer, Fethiye ve Muğla’da faaliyette bulunan, özveriyle görev yapan yerel ve ulusal gazete, televizyon, dergi, radyo, internet haber siteleri, haber ajansları temsilcileri olmak üzere bütün basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Bakmadan Geçme