BAŞKAN OKTAY TURİZM İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, gelecek yılın turizm sezonu için kolları şimdiden sıvadı. Bu sezon başında Rusya, Tataristan ve Lübnan'a yaptığı ziyaretlerle turist sayısında artış sağlayan Oktay, gelecek sezona dair işadamları ve turizmcilerle görüşmek için Çin'e gitti. Oktay, Çin dönüşü bir günlük dinlenmenin ardından da İngiltere'ye gidecek. Ekim'in ilk haftası da Almanya'nın Fürth şehrini ziyaret edecek

  • 898
BAŞKAN OKTAY TURİZM İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizm sezonunun başında olumsuz raporların geldiği Rusya, Tataristan ve Lübnan’ı ziyaret eden ve yaptığı görüşmelerin neticesinde turist sayısında önemli bir ivme kazanılmasını sağlayan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bu kez de gelecek sezon için kolları sıvadı.

Turizmciler, tur operatörleri ve havayolu şirketleri ile görüşmek üzere yola çıkan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, 15 günlük yoğun bir ziyaret turuna çıktı. Oktay, ilk olarak Marmaris’in turizm potansiyelini tanıtmak ve Çin pazarında yer almak amacıyla Çin’in Sichuan eyaletine bağlı Chengdu şehrine gitti. Belediye Meclisi’nin eylül ayı toplantısında alınan kararla CHP’li Meclis Üyesi Ali Kırlı’nın da katıldığı ziyaretin amacıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Oktay, “Hedefimiz bu eyaletten Dalaman Havalimanı’na ilk uçuşu gerçekleştirmek. Orada gerek resmi kurumlar gerekse yatırımcılarla görüşerek Marmaris’i Çin pazarına tanıtacağız” dedi.

 

İKİNCİ ZİYARET JİNAN’A

Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Chengdu’daki görüşmelerini tamamladıktan sonra da Çin gezisini sürdürecek ve Marmaris’in kardeş şehri olan Jinan’ı ziyaret edecek. Başkan Oktay, Marmaris’ten giden bir heyetin katılacağı ekiple birlikte, 9 – 12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ‘Jinan ile Uluslararası Partnerleri Arasında Diyalog: Kültürel Mirasın Korunması ve Kentsel Sürdürülebilir Kalkınma’ konulu etkinliğe katılacak.

 

AYAĞININ TOZUYLA İNGİLTERE’YE

13 Eylül’te Türkiye’ye dönecek olan Başkan Mehmet Oktay, ayağının tozuyla İngiltere’ye gidecek. YDA Dalaman Havalimanı tarafından organize edilen ziyarette Oktay ve beraberindeki heyet turizmcilerle bir araya gelecek. Londra Büyükelçiliği’nin organizasyonu ile Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan ve Glasgow Belediye Başkanı Eva Bolander ile de görüşme gerçekleştirilecek. 16 – 20 Eylül tarihlerinde yapılacak ziyarette Londra, Enfield, Manchester, Leeds, Glasgow kentlerinde görüşmeler yapılacak. 

 

İNGİLTERE EN BÜYÜK PAZAR

Yapılacak ziyaretlerle ilgili bilgi veren Başkan Mehmet Oktay tüm çabalarının Marmaris’in turizm potansiyelini artırmak olduğunu ifade ederek, “İngiltere bölgemizin ana pazarı. Marmaris’e gelen turistlerin yüzde 54’ünü İngilizler oluşturuyor. Oradaki sektör temsilcileriyle yaptığımız görüşmede fuar dönemleri dışında yapılacak ziyaretlerin ve görüşmelerin önümüzdeki yıla dair çok ciddi avantajları olacağı konusunda fikir birliğine vardık. Heyetimizde bölgemizin önemli yatak kapasitesine sahip tesislerinden yöneticiler de var. Orada tur operatörleri, havayolu firmaları ile görüşerek önümüzdeki sezona dair görüşmeler yapacağız. Çin’den döndüğümüz günün hemen ardından yapacağımız İngiltere ziyareti belki bizi yoracak, belki yoğun bir jet lag yaşayacağımız ama Marmarisimize sağlayacağı katkı bizim tüm yorgunluğumuzu unutturacak” dedi.

 

EKİM’DE ALMANYA’YA GİDECEK

Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve 5 kişilik meclis üyesi heyeti Ekim ayının ilk haftası da Almanya’nın Fürth şehrine gidecek. Marmaris’in kardeş şehri olan Fürth’te düzenlenecek Hasat Festivali’ne katılacak olan Oktay, burada da Marmaris’in tanınırlığını arttırmak ve turizm potansiyelini geliştirmek için görüşmeler yapacak.

Bakmadan Geçme