Başkan Karaca, yapacaklarını anlattı

Fethiye Belediyesi tarafından Alim Karaca göreve geldiği günden bu yana geçen üç yıl zarfında yapılan çalışmaları vatandaşlara anlatmak için Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

  • 1966
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Başkan Karaca, yapacaklarını anlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantının son bölümünde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bundan sonra kalan görev süresi boyunca gerçekleştirmeyi planladıkları projelerini anlattı. Bilgilendirme Toplantısı’nda 3 yıl boyunca yapılan çalışmaların yer aldığı video gösterimin ardından yapılması planlanan projelerin yer aldığı video gösterimi sırasında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bundan sonra yapacak olduğu çalışmaları aktardı.Başkan Karaca, yapacaklarını anlattıBaşkan Karaca, yapacaklarını anlattı
DÜĞÜN SALONU PROJESİ
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca göreve geldiğinden bu zamana kadar yapılan çalışmaların kısa filmin gösteriminden sonra bundan sonra yapacakları ile ilgili video gösterimi sırasında bilgiler aktardı. Başkan Karaca “Tabii bu projelerin çoğunu bilmiyorsunuz. Belediyeye gelen arkadaşlara bunları anlatıyoruz. Ama sizlere anlatmak bugüne nasipmiş. Yaptıklarımızın gösterisini hep beraber izledik. Yapacak olduklarımızla ilgili sizlere bilgi vermek istiyoruz. Nikah, düğün ve konuk evi projesi tamamlandı ruhsatı alındı. Statikleri tamam iki ay sonra burayla ilgili ihaleye çıkacağız. Bu ekonomik krizde belediyenin imkânlarıyla bunu yapmamız mümkün değil. Bunu yap işlet devret gibi bir girişimciye vermeyi düşünüyoruz. Nikâh ve düğün salonunu Fethiye Belediyesi işletmek kaydıyla” dedi.
KOCA ÇALIŞ PROJESİ
Koca Çalış Projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Karaca “Koca Çalış Projesi sizlere ifade ettiğim gibi 10 bin m2 alan üzerinde oturacak.  Çevre Şehircilik Bakanlığının ihalesine girdik. Şu an itibariyle yapımına başladık. Bu Haziran Ayı’nın otuzunda sizlerin hizmetine sunuyoruz. Burası kamulaştırdığımız bir alan.   20 milyon değerinde ki bir arazi. Kamulaştırdık projelendirdik, önümüzde ki günlerde ruhsatını alarak gençlik merkezi olarak gençlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.Başkan Karaca, yapacaklarını anlattı
GENÇLİK VE SPOR MERKEZİ PROJESİ
Karagözler Merkezi’nde Gençlik ve Spor Merkezi’ni mutlaka yapacaklarını ifade eden Başkan Karaca “O bölgede kürek takımımızın da bulunduğu bir alan burası. Bütün gençlerimizin sportif aktivitelerini ve sosyal alanlarını oluşturacağımız bir alan.  Bunu bir yıl içerisinde hayata geçirip gençlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.
SEYİR TERASI PROJESİ
Başkan Karaca projelerini anlatırken Karagözlerde Aşıklar Tepesi Bölgemizde 5 buçuk dönüm bir arazileri olduğunu ve bu bölgede seyir terası yapmak istediklerini belirtti.
GÖCEK SAHİL BANDI PROJESİ
Göcek Sahil Bandı Projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Karaca “Göcek Sahil Bandı’nı 3 yıldır istiyorum. MUÇEV ‘de şu an itibariyle şu an itibariyle. Çevre Şehircilik Bakanlığı’na defalarca gittim.  27 defa gittim ve 27 defa istedim. CHP’li bir belediye olduğumuz için vermediler burayı. Kendileri yapmak istediler. Bu projeyi sayısallarıyla birlikte biz teknik ekibimizle hazırladık.  Bakanlığa ilettik. Önümüzde ki süreç içerisinde MUÇEV ve Çevre Şehircilik Bakanlığı bu projeyi uygulayacaklarını söylediler. Bu dönem içerisinde yaparlarsa Göcek ve Fethiye halkının hizmetine sunulacak” diye konuştu. Başkan Karaca, yapacaklarını anlattı
ÇALIŞ’TAKİ ATIL BÖLGE
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca konuşmasında Çalış Bölgesi’nde mülkiyeti Fethiye Belediyesi’ne ait olan çok atıl durumda ki bir bölgeyi önümüzde ki 1,5 ay içerisinde hizmete sunacaklarını ifade etti. 
ÜZÜM MAMÜLLERİ FABRİKASI
Üzümlü’de Muğla Büyükşehir Belediyemizle birlikte üzüm mamulleri Fabrikası yapacaklarına değinen Başkan Karaca “Burada sirke ve şarap üreteceğiz.  İhaleye çıktık 11 nisan 2022 itibariyle maalesef giren olmadı. Günün şartlarında her gün yeni bir zam ve güncelleme yaptıkları için tekrar ihaleye çıkacağız. Giren olmazsa davet usulü pazarlıkla 2022 yılında burayı bitireceğiz ve yılsonunda da Muğla Büyükşehir Belediyemiz iç ünitesini yapacak.  Dış ünitesi fabrikası bize ait kooperatiflerimizle birlikte orada üretmiş olduğumuz ürünleri tescilleterekten bir marka haline getireceğiz” dedi.Başkan Karaca, yapacaklarını anlattı
MUSTAFA KEMAL BULVARI’NDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR
Mustafa Kemal Bulvarı’nda devam eden çalışmaları anlatan Başkan Karaca “Mustafa Kemal Bulvarı’nda ihalemizi yapmıştık. Bu bölgede ki tüm altyapı çalışmalarımızı ve su ile ilgili çalışmaları başlattık. Önümüzde ki günlerde Aydem, Telekom şirketleriyle çalışma yaparak bu şekilde hizmetinize sunacağız” dedi. Başkan Karaca, yapacaklarını anlattı
KAYAKÖY’E MÜZE
Kayaköy’de müze ile ilgili çalışmaları olduğunu anlatan Başkan Karaca “Mülkiyeti bize ait Kayaköy’de ki bir bölgede Anıtlar Kurulu ve Valilikle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde YİKOB ‘dan hibe vereceklerini ve akabinde üzerini tamamlayarak bu küçük müzeyi hizmetinize sunacağız. Orada ki değerleri bu müzede sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.
KESİKKAPI BÖLGESİ RESTORASYONU  
Kesikkapı Bölgesi’nde de çalışmalar yapacaklarını belirten başkan Karaca “Kesikkapı Bölgesi’nde bu tür tarihi yerlerin restorasyonu ve iyileştirmesi için bizden paralar kesilir. Buradan da taleplerimiz oldu. En azından bir mahallenin restorasyonunu YİKOB üzerinden yapıp diğer mahalleleri de projelendirip kendi mülkiyetimizle yapacağız” diye konuştu. 
ELEKTRİK ÜRETEN PAZARYERİ
Elektrik üreten pazaryeri projesi ile ilgili de konuşan Başkan Karaca “İlki Göcek’te ikincisi Pazaryeri Mahallesi’nde kendi elektriğini üreten kapalı pazaryerimizi yaptık.  Üçüncüsünü de 2023 yılında projelendirip ruhsatlandırıp, 2023 yılı için ihaleye çıkacağız ve Foça Mahallesi’nde hayata geçireceğiz” dedi. 
ÇOCUK İZLEME PROJESİ’NE YER TAHSİSİ YAPILMADI
Çocuk İzleme Merkezi Projesi ile ilgili olarak yer tahsisinde sorun çıktığını anlatan Başkan Karaca “ 3 yıldır tahsis istediğimiz bir yer var. İstismara uğrayan çocuklarımıza sahip çıkabilmek adına çocuk izleme merkezi yapıp Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına devretmek istedik. Ama maalesef yer tahsisi ile ilgili 3 yıldır bir aşama alamadık. Ve bir sosyal sorumluluk projesi olmasına rağmen yer tahsisini bize vermediler ve bunu hayata geçiremiyoruz” dedi. 
HAYVAN BARINAĞI PROJESİ
Yeni yapmak istedikleri hayvan barınağının tahsis işleminin ve proje aşamasının tamamlandığını ifade eden Başkan Karaca “Barınakla ilgili tahsis işlemlerini aldık ve burayla ilgili proje aşaması bitti. Yapım aşamasına geçtik 2 ay sonra bunu o bölgede ki hayvan severlerimizin hizmetine sunuyoruz” diye konuştu. 

ÇİFTLİK HALK EVİ VE ESENKÖY DÜĞÜN SALONU PROJESİ
Çiftlik Mahallesi’ne Halk Evi ve Esenköy Mahallesi’ne düğün salonu yapmak istediklerini ifade eden Başkan Karaca “Çiftlik Bölgesi’nde halk evi talebi vardı. Önümüzde ki yıl bunu da hayata geçireceğiz. Esenköy sosyal tesis ve düğün salonunun önünde ki hazineye ait boş bir araziyi talep ettik. Tahsis verirlerse Esenköy’de güzel modern bir kapalı pazaryeri yapacağız” dedi.
LED AYDINLATMA İLE TASARRUF EDİLECEK 
Fethiye’ye daha güzel bir görünüm kazandırmak için de çalışmaları olduğunu anlatan Başkan Karaca “Bugün itibariyle iller bankasından gelen payımızla Fethiyemizin bütün bölgelerinde dekoratif led aydınlatmalarla şehrimizi donatarak % 31 tasarruf sağlamak istiyoruz. Bu 2 milyon euroluk bir proje. Belediyenin cebinden para çıkmayacak sağladığı tasarrufla kendi kendini ödeyecek” dedi. 
GÜBRE ÜRETİM TESİSİ
Bu yıl gübre üretim fabrikası kuracaklarını ifade eden Başkan Karaca “Biliyorsunuz gübre fiyatları son günlerde 5-6 katına çıktı. Bizler de kendi gübremizi kendimiz üretmek adına 500 bin liralık hibe makineler aldık. Belediyeden bir lira çıkmadı. Bu yıl gübre üretim tesisini kuruyoruz” dedi. 
GERİ DÖNÜŞÜM MERKEZİ PROJESİ 
Konuşmasının son bölümünde geri dönüşüm merkezinden bahseden Başkan Karaca “Geri dönüşüm ve atık getirme merkeziyle ilgili çalışmalarımız başladı. Bu dönem en kısa süreçte bunu hayata geçireceğiz.  Bizden bu kadar tekrardan bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. Başkan Karaca, yapacaklarını anlattıBaşkan Karaca, yapacaklarını anlattıBaşkan Karaca, yapacaklarını anlattıBaşkan Karaca, yapacaklarını anlattıBaşkan Karaca, yapacaklarını anlattı

Bakmadan Geçme