BAŞKAN KARACA 'YANAN ALANIN RANTA AÇILMASINA İZİN VERMEYİZ!'

Dalaman'ın Karaağaç Mahallesi'nde başlayan ve Fethiye'nin Göcek Mahallesi'ne kadar ulaşan orman yangınının ardından zarar ortaya çıkmaya başladı. Çıkan yangında 350 hektar ormanlık alan yangından zarar gördüğü belirlendi.

  • 1503
BAŞKAN KARACA 'YANAN ALANIN RANTA AÇILMASINA İZİN VERMEYİZ!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Önceki gün başlayan ve dün sabah saatlerine kadar devam eden yangında Fethiye, Ankara, İzmir, Eskişehir, Balıkesir, Bursa, Konya, Kütahya, Antalya, Denizli ve Aydın'dan çok sayıda iş makineleri, dozerler, söndürme ekipleriyle birlikte yangın noktasına sevk edildi. 105 arazöz, 15 helikopter ve 520 yangın söndürme personeli, yangına müdahale de bulunurken, Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Orman Bölge Müdür Vekili Enver Demirci, oluşturulan kriz merkezinde çalışmaları sabah saatlerine kadar süren yangını yakından takip ettiler.

                                                            

Karaca; “Yanan Alanın Takipçisi Olacağız”

Yangının başladığı andan itibaren takipte olan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, bölgede yaptığı açıklamada “Yangın alanının içinde kalan Göcek Hayvan Dostları Derneği’ne ait barınaktaki 250 sahipsiz hayvan, Belediyemiz Hayvan Barınağı personeli tarafından özenle tahliye edilerek, Göcek Mahallemizdeki spor tesislerine yerleştirildi. Yeşiliyle, deniziyle, tarihiyle, turizm cenneti Fethiyemize sahip çıkacağız. Yanan alan ile ilgili, vatandaşlarımız rahat olsun. Seçimden önce ne söz verdik. Ranta karşı çıkacağız, Fethiyelilerin hakkını savunacağız, Fethiye’yi Fethiyeliler ile yöneteceğiz. Fethiye’ye ihanet etmeyeceğiz. Bu alanın imara açılmadan tekrar ağaçlandırılması konusunu yakından takip ederek, sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Bu alanların birilerine peşkeş çekilmemesi için takipte olacağız. Herkes rahat olsun. Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Muğla Orman Müdür Vekili Enver Demirci, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, Dalaman Orman İşletme Müdürü Önder Mutlu, Jandarma ekipleri, AYDEM personeli ve yangının söndürülmesinde olağanüstü gayretlerle çalışan tüm personele çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Bakmadan Geçme