Başkan Karaca, Kısıtlamada Çalışmaları Denetledi

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 72 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında zamanının büyük kısmını, belediyenin mahallelerdeki çalışmalarını denetleyerek geçirdi. Koronavirüse karşı maske takarak Ölüdeniz'den Göcek'e, Kesikkapı Mahallesi'nden Foça Mahallesi'ne kadar belediye çalışmalarını denetleyen Başkan Karaca 'Pandemiye rağmen hizmetlerimiz devam edecek. Üç günlük kısıtlama sırasında Fethiye'de belediye hizmetleri açısından herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı' ifadelerini kullandı.

  • 868
Başkan Karaca, Kısıtlamada Çalışmaları Denetledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can ile birlikte mahallenin ara yollarındaki alt ve üst yapı çalışmalarını yerinde görerek incelemelerde bulundu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Üç günlük sokağa çıkma kısıtlamasında belediye açısından hiçbir sorun yok. Pandemi başladığı günden bu yana halkımıza bir söz vermiştik. Biz asla mesai kavramı gözetmeden halkımızın yanında olacağımızı belirtmiştik. Bugün Pazar ve bütün ekiplerimizle birlikte halkımıza destek olmaya devam ediyoruz. İhtiyacı olan bütün vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermeye çalışıyoruz. Burada Vefa Grubuyla birlikte ortaklaşa çalışıyoruz. Belediyemiz, kaymakamlığımız, emniyet ve jandarmamız 45 günlük süre içinde gerçekten çok uyumlu bir şekilde çalıştılar. Pandemi problemini ortadan kaldırabilmek adına çok mücadele veriyoruz. Halkımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Yine bugün aralıksız bir şekilde ortak toplumsal alanların ATM’ler dahil dezenfektesi hala devam ediyor. Maske dağıtımımız devam ediyor. Gıda paketlerimizi Vefa Grubuyla birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyoruz. Aynı zamanda alt yapısı biten Foça, Akarca Mahallesi ve Kesikkapı Mahallesi’nde üst yapı çalışmalarımız başladı. Fethiye’nin birçok bölgesi şantiyeye dönmüş durumda. Vatandaşlarımızın bu konudaki hassasiyetinden dolayı çok teşekkür ediyorum ben. 2-3 aydır aralıksız bir şekilde altyapı çalışması var. Etraftaki vatandaşlarımız tozlar altında, çamurun içerisinde kaldı 3 aydır. Ama bizlere hiçbir şikayetini iletmediler. Gerektiği takdirde 2 yıl devam etmesi halinde bile şikayetçi olmayacaklarını söylediler. Biz onlar için çalışıyoruz. Fethiye’nin geleceğini hazırlamak adına 5 yıl mücadele edeceğimizi söylemiştik. Bakın burada gördüğünüz gibi yılların sorunları 8 bin 500 metrekare asbest borusu değiştirdik. Aydem’le Fethiyemiz’i pilot bölgesi seçtiler. Aydem burada 40 milyonun üzerinde bir yatırım yapıyor. Üst yapıları da biz Fethiye Belediyesi olarak beraber karşılıyoruz” dedi.

KAZMA VURULACAK, ARITMA İHALESİ YAPILACAK

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “Yine yılların problemi olan Ölüdeniz’deki alt yapıyla ilgili kanalizasyonla ilgili çalışmalarımız bir ay önce başladı. Şantiyeler kuruldu. 10 gün sonra da ilk kazmayı vuruyoruz. Ben de buradan tüm Ölüdeniz ve Fethiye’de yaşayan vatandaşlarımıza bunu müjdelemek istiyorum. Yine bu bölgede arıtmayla ilgili problem vardı. Bu problemi de yüzde yüzyirmi kapasite, iki katından daha fazla bir kapasiteye çıkarıyoruz. 13 Mayıs itibariyle bütün finansmanı sağlandı. Projeye onay çıktı. 13 Mayıs’ta ihaleye çıkıyoruz. Bu bölge için büyük bir proje bu. Önümüzdeki günlerde birçok çalışmamız var. Karaçulha, Çamköy, Çiftlik, İnlice ve Yanıklar’ın alt yapısıyla ilgili bir çalışmamız var. Dünya Bankası’yla görüşmeler devam ediyor. Geçen hafta Muski Genel Müdürümüzle, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün’le görüştük. Finansmanın onayı çıktığı takdirde Cumhurbaşkanımız onayladığı takdirde bu bölgenin geleceğini hazırlamak adına büyük projeleri hayata geçireceğiz. Üç aylık süreçte belediyeye ciddi finans girişleri durmuş durumda. Ama daha öncesinde Fethiye Belediyesi’ne ait 44 milyonluk borç ödemiştik. 9 milyon gibi nakit paramız vardı. Üç aydır da bu paramızı harcıyoruz. Önümüzdeki günlerde birkaç ay daha devam ettiği takdirde Türkiye’deki bütün belediyelerin sıkıntıya girme durumu var. Biliyorsunuz geçenlerde olağanüstü meclisi toplamıştık. Ak Parti grubu reddetmişti bunu. Borçlanma yetkisini Chp’li meclis üyelerimizin oylarıyla almıştık. Bunu tabi ki şu an kullanmayacağız. Burada yaşayan 163 bin vatandaşımızın hizmetini aksatmamak adına bir tedbir almıştık biz. Şu an borçlanma yetkimizi aldık. İhtiyaç duyulduğu takdirde önümüzdeki aylarda kredi çekip, vatandaşlarımıza buradaki hizmetleri aksattırmamak için projelerimiz hayata geçirebilmek için o krediyi kullanacağız” diye konuştu.

MUHTARDAN BAŞKANA TEŞEKKÜR

Foça Mahalle Muhtarı İlker Can, Başkan Karaca’nın Foça Mahallesi’nin eksikliklerini tamamlamak için yoğun mesai harcadığını belirterek “Alim Başkanımız geldi, 20 yıllık özlemlerimiz için sırasıyla yavaş yavaş çalışmalarımız devam ediyor. Bu virüs olmasa daha güzel şeyler olacaktı. Ekonomik olarak Hem halkımız hem işverenler zor durumda kaldı. Belediyemizde sağlık sorunlarından dolayı işçilerimizin kapasiteleri yarı yarıya düşmesine rağmen yine çalışmalar gününde hızlı bir şekilde devam ediyor. Alim Başkanımıza mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Yollarımız inşallah sezon önüne kadar bitecek. Çalışmalar düzenli gidiyor. İnşallah halkımız da bu hastalıktan kurtulur. Bir an önce herkes normal bir hayata döner. Muhtar olarak, belediye, emniyet olarak sokaklardayız. Ama halkımız evde kalsın. Şu ana kadar da koronavirüsten dolayı Fethiye’de fazla bir ölüm olmadığı için mutluyuz. Herkes de komşularından haberdar olup yardımcı olsun. Herkes evde kalsın” şeklinde konuştu.

Başkan Karaca, Kısıtlamada Çalışmaları Denetledi
Başkan Karaca, Kısıtlamada Çalışmaları Denetledi
Başkan Karaca, Kısıtlamada Çalışmaları Denetledi
Başkan Karaca, Kısıtlamada Çalışmaları Denetledi
Başkan Karaca, Kısıtlamada Çalışmaları Denetledi

Bakmadan Geçme