Başkan Karaca, İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • 485
Başkan Karaca, İstiklal Marşı'nın kabulü  dolayısıyla bir mesaj yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karaca mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Vatan ve memleket sevdalısı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milletimizin bağımsızlık mücadelesinde kaleme aldığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100’üncü yıldönümünü kutluyoruz. 
Kurtuluş Savaşı’nda milletimizin bağımsızlık için verdiği destanları kaleme alan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile kahraman ordumuzun hiçbir dayatmaya boyun eğmeyeceğini, milli mücadelenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur. İşgal günlerinin hissiyatını, Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” ifadeleriyle de çok iyi anlıyoruz ve gelecek kuşaklara anlatmaya devam ediyoruz. 
Milletimize moral kaynağı olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, kurtuluş savaşımızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, İstiklal Marşını milletimize hediye eden Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum”
 

Bakmadan Geçme