Başkan Gürün Koronavirüs İle İlgili Açıklama Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, 'Vatandaşlar kendi yaşamında alması gereken tedbirleri almıyor. Bu bizim için çok acı. Muğla'nın bu konuda daha bilinçli hareket edeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde hiç istemeyiz fakat bir kaç gün içinde ölüm vakaları başlayacak. Bu konuda hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Umuyorum ülkemiz ve Muğlamız bundan en az şekilde etkilenir. Bu süreci en az zararla kapatabiliriz' dedi. Gürün, Yunan adalarından Muğla'ya gelen 24 yolcu ve 3 mürettebatın önlem amacıyla karantina altına alındığını açıkladı.

  • 1175

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, "Vatandaşlar kendi yaşamında alması gereken tedbirleri almıyor. Bu bizim için çok acı. Muğla'nın bu konuda daha bilinçli hareket edeceğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde hiç istemeyiz fakat bir kaç gün içinde ölüm vakaları başlayacak. Bu konuda hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Umuyorum ülkemiz ve Muğlamız bundan en az şekilde etkilenir. Bu süreci en az zararla kapatabiliriz" dedi. Gürün, Yunan adalarından Muğla'ya gelen 24 yolcu ve 3 mürettebatın önlem amacıyla karantina altına alındığını açıkladı.

"Muğla'nın Daha Bilinçli Hareket Edeceğini Düşünüyorum"
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Henüz Türk toplumu bu salgın konusunda bilinçli olduğunu düşünmüyorum. Vatandaşlar kendi yaşamında alması gereken tedbirleri almıyor. Bu bizim için çok acı. Önümüzdeki günlere farklı olaylar yaşandığında bunu anlayacağız. Tedbirli olacağız fakat paniğe kapılmayacağız. Bu konuda hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Somut olarak yaşanmış bir vakamız yok. Böyle hareket edersek burada da çok sorun yaşayabiliriz. Dikkat etmek mutlak gerekli. Ben özellikle sağlık bakanının baştan beri bilim kurulunu kurarak oluşturduğu heyetin gayretine ve süreci yönetme şeklinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu konuda bir güven oluştu. Ama maalesef umre ile ilgili geç kalındı. Şimdi eksileri değil, bundan sonra yapmamız gerekeni yapmamız lazım. Bu işin altından hep beraber kalkacağız. Özellikle Muğla'nın daha bilinçli hareket edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"Hem İlaçlama Hem Bilgilendirme Yapıyoruz"
Başkan Gürün, "Sabun kullanımı ile ilgili refleks çok fazla. Bunu en az şekilde atlatmamız gerekiyor. Medyaya çok teşekkür ediyorum. Gündem tamamen Coronavirüsü. Öncelikle insan hayatı. Biz bunu bu şekilde atlatıp, diğer sorunları çözmek için gayret sarf etmemiz gerekiyor. Çünkü normal hayatımıza döndüğümüzde her türlü şey gündeme gelecek. Büyükşehir olarak salgın nedeniyle tüm yaptıklarımızı sağlık bakanlığının genelgelerine göre yapıyoruz. 13 ilçede otogarların sürekli dezenfektasyonları yapılıyor. En hareketli ve bulaşmanın en fazla olabileceği yer otogar. Riski minimize etmeye çalışıyoruz. Toplu taşıma araçları süreçli olarak dezenfekte ediliyor. Özel toplu taşıma araçları da dezenfekte ediliyor. Ayrıca şoförlerimize nasıl temizlik yapacağını da öğretiyoruz. Yüzde 80 ve yukarısı alkol kullanıyoruz. Çamaşır suyu kullanıyoruz. Evde geçmişten bu yana kullandığımız sabun kullanıyoruz. Hem ilaçlama, hem de bilgilendirme yapıyoruz" diye ifade etti.

"Huzurevlerinde Hijyen Çok Önemli"
Gürün, "Bodrum Datça Seferini yapan feribot temizlendi. Seferleri devam diyor. Limanlarda temizliğimizi yaptık. Yunan adalarında kalan vatandaşlarımızı taşıdık ve seferler sona erdi. Kültür merkezlerini şuandaki hali ile dezenfekte ediyoruz. Bütün etkinlikler durduruldu. Belediyenin tesislerinde hiçbir etkinlik yapılmayacak. İlçe belediyelerimizle birlikte mücadele ediyoruz. Gündüz bakım evleri de boşaltıldı. Ödeme noktaları halen çalışıyor. Çalışanlarımızın sağlığını da korumamız gerekiyor. Tüm dairelerimize bilgilendirme yapıldı. Basit temizlik yöntemleri anlatıldı. Sıkı teması önlemeye çalışıyoruz. Belediyede çalışan, çocuklarına bakacak kimse olmayan kadın ve erkek çalışanlarımız izinli sayıldılar. Çalışanlarımız sağlıkla ilgili sorunları olduğu zaman hemen bizi bilgilendirecekler. Huzurevleri çok önemli. Belli yaşın üzerinde risk oranı yüksek. Bu yaşlarda insanların kronik hastalıkları ortaya çıkıyor. Bağışıklık sistemi zayıflamış hastalarda virüs öldürücü olabiliyor. Bu bakımdan huzurevlerinde hijyen çok önemli" dedi.

"Özellikle Vatandaşla Temas Eden Kurumların Personeli Dikkat Etmeli"
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Valilikte de gerekli ilaçlama çalışmalarını yaptık. Toptancı halinde de bilgilendirme yapıldı. Adalet Sarayı da talep üzerine temizlendi. Adalet ile ilgili faaliyetler devam ediyor. Bazı kurumların çalışması gerekiyor. Ben de geliyorum hergün. Ama kendimi korumalıyım. Ben vatandaşla temas eden bir kurumun personeliyim. Kendimi korumalı ve başkalarına bulaştırmamalıyım. Muğla'da diğer illerde olduğu kadar bir hareket yok. Muğla'da zafiyet yaşatacak kadar bir ürüne talep yok. Su fatura borcu olan konut abonelerimize 2 ay su kesintisi uygulanmayacak. Şimdilik 2 ay. Durumun gidişatına göre değerlendireceğiz" diye belirtti.

"Bu Salgını En Az Zararla Kapatabiliriz"
Açıklamanın son bölümünde Gürün, "Coronavirüs bilgilendirme broşürü yaptık. İş yerlerine veriyoruz. Panik yapmayalım ama alınması gereken basit tedbirlerin hepsini alalım. Bu önlemleri herkes uygulayabilir. Zaten temizlikle ilgili vatandaşlarımız titiz davranıyorlar. Biz bu salgını en az zararla kapatabiliriz. Sıfırlama imkanı yok. Önümüzdeki günlerde hiç istemeyiz fakat bir kaç gün içinde ölüm vakaları başlayacak. Bilgim yok. Ama virütik enfeksiyonun normal seyri yok. Sıfır ölüm yanlızca ıssız bir adadaysanız geçerli. Bilim adamları çok büyük bir gayret içindeler. Sağlık çalışanlarımızın tümüne teşekkür ediyorum. Zaman zaman hekimlerle ilgili toplumda saldırılar görüyoruz. Şuanda farkediyoruz ki hekimler canlarını siper ederek her türlü hizmeti veriyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Umuyorum Muğlamız bundan en az şekilde etkilenir" dedi.
 

Bakmadan Geçme