Başkan Çoban'dan, Başkan Soydemir'e ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimi, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soydemir ile bir araya gelerek Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yangınlardan Fethiye turizminin de olumsuz etkilediğini ve esnafın zor durumda olduğunu belirten İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, 'Esnafı hiç bu kadar çaresiz görmedik, hissetmedik. Her gittiğimiz yerde bir yakarış var ve bizim insanımız Türk insanı duygularını çok fazla ifade edemez, param yok diyemez. Daha önce ki personel olarak 10 kişi çalıştığı yer 3-5 kişi ile dönmeye çalışıyor' dedi.

  • 1056

ESNAF ZOR DURUMDA
Ülke genelinde yaşanan elim olaylar nedeni ile turizm bölgesindeki esnafların zor durumda olduğunu belirten Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir “Bugün İyi Parti İlçe Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber Esnaf odamızı ziyarete geldi. Kendilerine bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum, tabi ki bir yangın geçirdik bu yangınla ilgili kendisiyle istişare yapacağız, esnaflarımızın sorunlarıyla ilgili kendisine bilgiler sunacağım. Tabi ki esnafların sorunları ne? Derseniz sezona yeni başladık biliyorsunuz, pandemiden de yeni çıktık. 9-10 günlük bayram sürecinde esnaflarımızın yüzü gülmeye başladı, yangınlar çıkınca bazı şer odakları sağda ve solda orman yangınlarına sebep oldular. Bu yangınları söndürürken tabi ki esnaflarımız işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar. Yerli ve yabancı turistler gittiler, biliyorsunuz malum turizmden para kazanan bir şehrimiz, ilçemiz var. İngilizler gelmiyor, bizim bu bölgemiz genelde İngiliz turistler ile alakalıdır. İngilizler gelmezse bizim esnaflarımız zor günler geçirir, geçenler de TES başkanıma bir yazı yazdım, esnafımda Hisarönü’nde bölgemizde ki turizm yerlerinden geçinen esnaflarımız bana şu uyarıyı bulundu “başkanım biz artık işyerimizi kapatıyoruz, dükkan kiramızı ödeyemiyoruz. Personel paramızı zorla ödüyoruz bize onun için bir an önce vadesiz, iki yıl vadeli yani 3 yıl ödenecek şekilde para, kredi tahsis etmemiz lazım. Ödemesiz yani, faizsiz istiyoruz. Başkanıma da söyleyeceğim, bunu Türkiye Büyük Millet Meclisine dile getirsinler. Çünkü burası nasıl Kemer zorunlu bölge ilan edilirse Fethiye ve Kemerin bir farkı yok ki kardeş ikisi de zaten burası zorunlu bölge, mecbur bölge ilan edilsin diye sesleniyorum. Buradan esnaflarımıza hayırlı işler temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

FAİZSİZ KREDİ PAKETİNİ İLETECEĞİZ
Yaşanan olaylar ve pandemiden etkilenen esnaf için faizsiz kredi paketini ileteceklerine dikkat çeken İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Fethiye İyi Parti İlçe Başkanlığı olarak bir takım STK ziyaretlerine tekrardan başlamış durumdayız. Malumunuz üzere geçtiğimiz haftalar da orman yangınlarından dolayı tüm Türkiye çok büyük bir üzüntü yaşadı. Seydikemer’de sayın başkanımın da bir az önce ifade ettiği gibi Seydikemer ile sadece bizim aramızda kağıt üzerinde bir ayrılık var, gönül birlikteliğimiz bu coğrafya da orada çıkan Türkiye’nin 82 noktasında çıkan yangınlarda aynı üzüntüyü hissettik. Fethiye’de çıkan yangının saygı değer Fethiye’de yaşayan hemşerilerimizin çok can siparane çalışması, kollu kuvvetlerinin, Fethiye belediyesinin, Muğla Büyükşehir belediyesinin, STK’ların hepsi kenetlenerek birlikte bir şekilde hareket ederek çok kısa bir süre de söndürüldü. Daha sonra ki aşama da Seydikemer’imiz de farklı noktalarında yangınlar çıktı. Sayın başkanımın da ifade ettiği gibi esnafımızın şurada iş yapacak olduğu bir 50-60 gün süre vardı, pandemiden dolayı zaten esnafın artık nefes alacak durumu kalmadı. Üstüne bir de yangın gelince tabi Fethiye’de yaşayan esnaflarımız şuan da sıkıntı içerisinde. İyi Parti Muğla’da Genel Başkan Yardımcısı statüsünde temsil ediliyor, biz de sayın başkanımızın ifade ettiği esnaflar için faizsiz kredi paketini Metin Ergun başkanımıza ileteceğiz. Mecliste bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

ESNAFI HİÇ BU KADAR ÇARESİZ GÖRMEDİK
Esnafların zor günler yaşadığını sadece Muğla’da değil tüm ülke genelinde bu durumun yaşandığını belirten Başkan Çoban, “20 Ocak 2020 tarihinden itibaren 81 ilde İyi Partimizin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener il il ve karış karış bu memleketi gezerek esnaf ziyaretlerinde bulunuyor. Bize de genel merkezden gelen veya bölgemizin milletvekiline gelen talepler de esnafa yakın olun diyorlar, biz de esnafla iç içeyiz 41 mahallesinde esnafların sıkıntılarını ve dertlerini diniliyoruz. Ama esnafı hiç bu kadar çaresiz görmedik, hissetmedik. Her gittiğimiz yerde bir yakarış var ve bizim insanımız Türk insanı duygularını çok fazla ifade edemez, param yok diyemez. Ama şuanda artık insanlar personellerini çıkararak patronlar kendileri çalışmaya başlıyor veya Fethiye içerisinde baktığımız da kurumsal firmalar dahi olsa AVM’de ki kira pahalılığından dolayı, Fethiye’nin kira olarak daha ucuz olan yerlerine taşıyorlar. Daha önce ki personel olarak 10 kişi çalıştığı yer 3-5 kişi ile dönmeye çalışıyor. Bu dünya genelinde ki pandeminin getirmiş olduğu bir parça pandemiden önce de esnafımızın durumunun çok parlak olduğu denilmezdi. Ekonomi artık tepe taklak bir şekilde gidiyor, yüksek kur biz kendimiz de esnaflık yapıyoruz, dükkanda sattığımız ürünü tekrar geriye alamıyoruz. Hayat pahalılığı almış başını gitmiş, bunun gibi birçok sebebi var. Ekonomi anlamında hükümet her geçen gün kötüye gidiyor ve halktan kopuyorlar. Bu bizim Fethiye’mizde ki 22 metrelik yolda ki bir pastane esnafının çektiği sıkıntıyı bilmiyorlar veya bilmek istemiyorlar” dedi. 

GÜNLÜK GÜLİSTANLIK BİR TÜRKİYE HAVASI YARATMAK İSTİYORLAR
Var olan sıkıntıların günlük gülistanlık gibi gösterildiğine vurgu yapan İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, “Günlük gülistanlık bir Türkiye havası yaratmak istiyorlar, ama acı tabloyla vatandaşın önüne sandık ne zaman gelirse yüzleşecekler. Bugün Esnaf Odası başkanımız Mehmet Soydemir ve yönetim kurulu üyelerinin de ziyaret ederek onlardan bilgiler alarak, bu bilgileri de İyi Parti Fethiye’nin ekonomik politikası anlamında aldığımız bilgilerle revize ederek tekrardan biz Ankara’ya sayın milletvekilimiz Metin Ergun beye ileteceğiz ama genel olarak hava, tablo çok olumsuz kötü bir hava var. İnsanlar dükkanlarını, kepenklerini kapatıyorlar çaresizlik içerisinde 19-20 yıldır memleketi yönetenlere bu insanlar her şeyini verdiler. Oy istediler, bir siyasi figürü belediye başkanlığının Cumhurbaşkanlığı koltuğuna kadar getirdi ama Adalet Kalkınma Partisini veya bu memleketi yöneten kadrolar sokaktan, toplumdan kopuk bir şekilde memleketi yönetmek istiyorlar. Güllük gülistanlık gibi gösterilen sıkıntıları, dertleri ekranlardan uzak bir şekilde kendilerinin istedikleri bir ortam varmış gibi addediyorlar ama tekrardan söylüyorum vatandaşın önüne sandık konulduğu zaman vatandaş gerekeni yapacaktır” şeklinde konuştu. 

Başkan Çoban'dan, Başkan Soydemir'e ziyaret
Başkan Çoban'dan, Başkan Soydemir'e ziyaret
Başkan Çoban'dan, Başkan Soydemir'e ziyaret
Başkan Çoban'dan, Başkan Soydemir'e ziyaret
Başkan Çoban'dan, Başkan Soydemir'e ziyaret

Bakmadan Geçme