Başkan Aras RE360 Gayrimenkul Buluşmasında Konuştu

2017'den beri her yıl gerçekleştirilen Türkiye'deki gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını buluşturan, kamu ve özel sektör işbirliğiyle sektörü daha ileriye götürmeye, küresel ekonomiye, dijital dönüşüme, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlere değinilen RE360 Gayrimenkul Buluşması, MIPIM Stratejik partnerliğiyle İstanbul'da düzenlendi. Etkinlikte, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da 'Yerel Yönetim Anlayışının Kamusal Yatırımdaki Rolü' başlığı ile konuşma yaptı.

  • 565
Başkan Aras RE360 Gayrimenkul Buluşmasında Konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın, ‘Finansal Krizlerle Yeni Türkiye” konulu konuşması ile yer aldığı, Fipa CP CEO ve yönetim kurulu üyesi Yurdaer Kahraman, JLL sürdürülebilirlik ve ESG Dünya Başkanı Guy Granger, Emekli Büyükelçi Mithat Rende, JLL Gelişen Pazarlar ve Uluslararası Sermaye Direktörü Thomas Mundy, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kalyoncu gibi sektör profesyonelleri ve TC. Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı etkinlikte, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da “Yerel Yönetim Anlayışının Kamusal Yatırımdaki Rolü” başlığı ile konuşma yaptı.
AKILLI KENT PROJELERİ OLUŞTURMAK ZORUNDAYIZ
Konuşmasının başında yatırımların ve sektörün doğa ile uyumluluğunun altını çizen Aras, kentlerin hem çevre/ ekoloji açısından sürdürülebilir hem de akıllı olmasının önemini vurguladı.  Aras, Bütün yatırımcıların gözdesi  Bodrum’a dair “Bodrum’a bakıldığında kent yapısının betonlaştığı bir ortam, insanlarda anksiyete yaratan bir yapılaşma hiçbirimizin talebi değil. Bodrum’a kimliğini veren bir motivasyonu kaybedemeyiz. Bodrum’u beyaz evleriyle kodlayan özelliğini, Türkiye’de herhangi bir kentte çekilen fotoğraflarda nerede olduğunu anlayamazken herhangi bir fotoğrafa Bodrum’un kimliğinin yansımasının kıymetini bilmeliyiz. İnanılmaz bir turistik değer, orijinal bir mimari kimlik ve marka oluşumu varken Bodrum’un daha zor ve kötücül bir mimariye kendini hapsetmesinin önüne geçmeliyiz.” sözleri ile belediyelerin, merkezi hükümetlerin, üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin ve özel sermayelerin bu vizyondaki arayışlarda ortaklaşabileceğini; turistik değeri olan, ortak yaşama anlam katan üretimlerin gerçekleştirilebileceğini söyledi.
Yaratıcılık, belediye vizyonu, adil bir gelir paylaşımı, doğa ve insan dengesiyle örülü bir ekolojik bilincin yeni inşa ve ikna süreci için yeterli olduğunu söyleyen Başkan Aras; “Bugünün Bodrum’unda bizim için önemli olan sürdürülebilirlik etkisi, doğa ile uyum ve ekolojik dengenin gözetildiği yeni bir kent yaklaşımıdır.” diyerek ekolojik dengenin yatırımlar için önemine değinerek devam etti.
ÖNCELİĞİ YAŞANABİLİR BİR BODRUM OLAN YATIRIMCIYI BEKLİYORUZ
Yaşayan nüfusun çeşitliliği ve kadınlar başta olmak üzere tüm demografinin özgür, rahat yaşayabildiği bir Bodrum’un belediye olarak öncelikleri olduğunu söyleyen Aras, her yatırımcıyı değil, önceliğinin yaşanabilir, doğaya saygılı projeleri olan yatırımcıları Bodrum’a beklediğini iletti.
KİŞİLİĞİ OLMAYAN KENTLER YARATMAK İNSANIN DOĞASINA DA AYKIRI
Başkan Aras, “Kimse Truman Show benzeri yapay bir dünyada, bir fanusta yaşamak istemiyor. Yeni kentlerde bunlar tasarlanmamalı; yeni kentler tasarlanırken bu plastik hayatlardan ya da taşların, yosunların, suyun, oksijenin yapaylığından müteşekkil akvaryum kentlerden uzak durulmalı. İnsanlar tarihi dokuya aidiyet hissediyor, yeni ve sahte bir tarihi dokunun değil gerçek tarihin parçası olmayı seviyor.” sözleri ile kentlerin bir dengenin ürünü olduğunu hatırlattı.
 

Başkan Aras RE360 Gayrimenkul Buluşmasında Konuştu
Başkan Aras RE360 Gayrimenkul Buluşmasında Konuştu
Başkan Aras RE360 Gayrimenkul Buluşmasında Konuştu
Başkan Aras RE360 Gayrimenkul Buluşmasında Konuştu

Bakmadan Geçme