BAŞARIR'IN BODRUM'DAKİ SERGİSİNİ VALİ ESENGÜL CİVELEK AÇTI

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır'ın ürettiği resim ve heykellerden oluşan sergi Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirildi. Serginin açılışını Muğla Valisi Esengül Civelek yaptı. Fethiye, Muğla ve Seydikemer'in televizyonu FRT serginin açılış törenini canlı olarak ekranlara getirdi.

  • 1460
BAŞARIR'IN BODRUM'DAKİ SERGİSİNİ VALİ ESENGÜL CİVELEK AÇTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır'ın ‘Tarihi, Kültürel ve Doğal Zenginleriyle Seydikemer Resim Ve Heykel Sergisi’ Muğla’nın Bodrum ilçesinde Muğla Valisi Esengül Civelek'in de katıldığı törenle açıldı. Serginin açılış törenine Vali Esengül Civelek'in yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, SeydikemerEsnaf Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemerli muhtarlar, Bodrum ve Muğla'dan çok sayıda davetli katıldı. Seydikemer'in Eren dağından getirilen kardan yapılan kar şerbetinin ikram edildiği açılış töreninde renkli görüntüler oluştu. Likya tarihinin resim ve heykele dönüştürülmesinde önemli isimlerden biri olan Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır, Fethiye veSeydikemer'de çok sayıda esere imza atıp, sergiler gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz yıllarda Seydikemer’in tarihini yansıtan eserlerini Muğla’da da sergileyen sanatçı Başarır, bu kez eserlerini Bodrum'da Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün de destekleriyle Bodrum Su altı Arkeoloji müzesinde sergiledi. Açılışa büyük ilgi olurken, serginin 26 Temmuz Cuma gününe kadar açık kalacağı belirtildi. Serginin açılış töreninde konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, ''Seydikemer'in tanıtılmasına katkı sağlayacak olan bu sergi, Bodrum'da restorasyonu tamamlanmak üzere olan arkeoloji müzemize de renk kattı'' dedi.
Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır ise ''Sizlere, büyüklerimize ve Seydikemer'imize hizmet etmekten onur duyuyorum'' ifadelerini kullandı.
Serginin açılışını Muğla Valisi Esengül Civelek'in yanı sıra Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır birlikte yaparken, sergideki eserler göz kamaştırdı. Vali Esengül Civelek ve beraberindekilere ressam ve heykeltıraş Ali Rıza Başarır tarafından eserler hakkında bilgiler aktarıldı.

 

Bakmadan Geçme