Barış ve Dostluk Festivali'ne davet

Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'nde düzenlenecek Kayaköy Barış ve Dostluk Festivali konserler ile dolu dolu geçecek. Festival organizasyon komitesi 5-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek etkinlik için hazırlıklarını son aşamaya getirdi.

  • 3298
Barış ve Dostluk Festivali'ne davet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdal Eroğlu başkanlığındaki organizasyon komitesinde Kayaköy ve Karakeçililer Mahalleleri Muhtarlıkları, Kayaköy Turizm Geliştirme Kooperatifi, Avukat Mustafa Enis Arıcan, Gürkan Karakaya, Nehir Duyar ve Erkan Ölmez yer alıyor. 5 Ekim Cumartesi günü başlayan etkinlik, 6 Ekim Pazar günü sona erecek. Kayaköy Meydanı’nda gerçekleşecek festivale ülkemizin yanı sıra Yunanistan, Azerbaycan ve İngiltere’den de katılımcıların olacağı ifade edildi. 

Festivalin ilk gününde Ahmet Eraslan, Bahri Çatal, Engin Çatal, Ahura Ritim Topluluğu ve Tahsin Duru konserleri yapılacak. İkinci gün ise Andon, Fethiye Sirtaki, Likya Latino, Halit Eroğlu, Arif Sümbül, Adnan Albayrak ve Grup Gündoğarken konserleri yer alacak. Yunanistan’dan daha önce Kayaköy’de yaşamış kişilerin çocukları ve torunlarından oluşan 100’ün üzerinde katılım olacağı kaydedildi. 

Festival Komitesi Başkanı Erdal Eroğlu etkinliğe tüm halkı davet ederek, “Köyümüz kültürü, dokusu ve insanı ile ülkemizin sayılı yerlerinden birisidir. İzmir’de bulunan Şirince ile büyük benzer özelliklerdedir. Şirince ülke genelinde bilinmektedir. Kayaköy de Şirince kadar güzel ve tarihidir. Festivalimizin amacı köyümüzü ülke gündemine taşımak, uluslararası bir arenada yer almasını sağlamaktır. Ayrıca burada yaşadığımızın yerin sorunlarını da dile getireceğiz. 5-6 Ekim tarihleri arasında yapılacak Kayaköy Barış ve Dostluk Festivali’ne; Yunanistan’dan daha önce burada yaşamış insanlarımızın çocukları ve torunlarından oluşan 100’ün üzerinde katılım olacak. Aynı zamanda Yunanistan’dan belediye başkanı ve milletvekili festivalimize iştirak edecektir. Azerbaycan’dan 4 şairimiz de konuğumuz olacak. Dostluk ve Barış Köyü olan Kayaköy’de uluslararası bir festivalde tüm insanları buluşturmak en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı. 

Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz ve Karakeçililer Muhtarı Ahmet Aybek, “Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Barış ve dostluk adına yapılan festivalimizin hak ettiği yere ulaşması adına elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz bu organizasyonu uluslararası bir konuma taşımak. Türkiye, Azerbaycan, Yunanistan ve İngiltere’den katılımcılarımız olacak. İlerleyen yıllarda bunu arttırmak istiyoruz. Tüm halkımızı davet ediyoruz” dediler.  

Kayaköy Mahallesi Sakini Cumhur Erçetin, “Kayaköy tarihi bir yer. Tüm dünya tarafından tanınıyor. Hemen ger bölgede Yörük Festivalleri var. Bizim aslımız da Yörük…Halkın tanışması ve kaynaşması açısından güzel bir olay. Geçtiğimiz yıllarda şenlik olarak birkaç kez yapılmıştı. Şimdi daha kapsamlı b ir organizasyon oldu” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme