Balkonlarda 23 Nisan coşkusu 

Türkiye'de bulunan okul öncesi dernekleri, bu sene Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nı evlerinin balkon ve bahçelerini süsleyerek kutlama kararı aldı. 

  • 1539

İstanbul Gelişim Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucu Müdürü Selda Salkaya, tüm dünyanın yaşadığı korona virüsü salgını nedeniyle coşkulu kutlamaları evlerde ve balkonlarda yapılacağını ifade etti. Salkaya, yaşanan bu global salgının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamaya engel olamayacağını dile getirdi. 

İstanbul Gelişim Kreş ve Gündüz Bakımevi Kurucu Müdürü Selda Salkaya yaptığı açıklamada, “Şu anda ülkemizde 10’dan fazla okul öncesi dernekleri var. Hepimiz ülkemizi ve dünyayı etkileyen korona virüsü salgını dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı coşkusunu evlerimizde yaşayacağız. Hepimiz balkonlarımızı bayraklar, pankartlar ve afişlerle donattık. Fethiye’de birçok velimiz ve ailemiz bu organizasyona destek verdiler. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu ki bizlere, tüm dünyaya böyle bir bayram armağan ettiler” dedi. 

Açıklamalarını sürdüren Selda Salkaya, “Bizler de öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize çeşitli etkinlikler verdik. Evlerinde balkonlarını süslediler. Şarkıları ve marşlarını söyleyip, şiirler okuyacaklar. Çeşitli boyamalar ve resimler yaptılar. Bu çalışmaları sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz. Tüm öğrencilerimiz burada minicik elleri ile çok güzel eserler meydana getirdiler” ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme