Bakan Soylu'dan donarak şehit olan askerlerle ilgili açıklama (1)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'de 2 askerin donarak şehit olmasına ilişkin, Şehit olan askerlerin üzerindeki giysi ve ekipman Jandarma Genel Komutanlığının kullandığı dünya standartlarında, hatta dünyadaki bir çok orduya da aynı standartta üretim yapan standartlar şeklinde elde edilmiştir. Ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır. Bunda ne teçhizat eksikliğimiz söz konusu, ne de böyle bir operasyona hazırlıksız gitmemiz söz konusu dedi.

  • 1840
Bakan Soylu'dan donarak şehit olan askerlerle ilgili açıklama (1)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de 2 askerin donarak şehit olmasına ilişkin, "Şehit olan askerlerin üzerindeki giysi ve ekipman Jandarma Genel Komutanlığının kullandığı dünya standartlarında, hatta dünyadaki bir çok orduya da aynı standartta üretim yapan standartlar şeklinde elde edilmiştir. Ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır. Bunda ne teçhizat eksikliğimiz söz konusu, ne de böyle bir operasyona hazırlıksız gitmemiz söz konusu" dedi.

O fotoğrafları ve videoları yalanladı

Soylu, sosyal medya üzerinden "2 askerin şehit olduğu yer" şeklinde paylaşılan fotoğraflar ve videoların gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Bu konuda bir kara propaganda yürütüldüğünün altını çizen Soylu, HDP ve PKK sempatizanlarının, FETÖ’cülerin ve Türkiye’de terörle mücadeleden rahatsız olanların bu propagandayı yürüttüğünü belirtti. Soylu, "Maalesef bu hadiseye ilişkin bazıları bilgi eksikliğinden, bazıları sorumsuzca ama bazıları da kasıtlı olarak polemik oluşturmak amacıyla tamamen art niyetli olarak yapılan yorumlara şahit olduk. Yalan yanlış bilgiler verildi, olayla ilgili olmayan fotoğraflar paylaşıldı. Başka bir yerde çekilmiş, yüzü maskeli bir başka personelin videosu şehidimizin son konuşması şeklinde servis edildi. Ağaçlıklı bir yerde çekilmiş olayla ilgisiz fotoğraf evlatlarımızın şehit olduğu yer olarak gösterildi. Bunların hiçbirinin gerçekle ilgisi yoktur. Kasıtlı, düzmece ve art niyetli yapılan yayınlardır" ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme