Bahar Alerjisi İle Soğuk Algınlığını Karıştırmayın !

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gamze Uçar, bahar alerjileri belirtilerinin sıklıkla soğuk algınlığı veya viral enfeksiyonlarla karıştırıldığını söyledi

  • 761
Bahar Alerjisi İle Soğuk Algınlığını Karıştırmayın !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gamze Uçar, baharın uzun sürmesinin, alerjik şikayetlerin de artmasına neden olduğunu belirterek, “Yabani otlar, ağaçlar ve çiçekli bitkiler polenlerin kaynağını oluşturuyor ve rüzgar aracılığıyla kilometrelerce uzağa ulaşabiliyor. Bununla birlikte, böcek ve sineklerle bile polenler taşınabiliyor. Dolayısıyla bahar dönemi burun akıntısı, kaşıntı gibi alerjik şikayetlerine ortam hazırlanmış oluyor. Bahar alerjilerinin sıklıkla alerjik rinit, konjonktivit ve göz nezlesi, alerjik astım ve egzama şeklinde kendini gösteriyor” dedi. 

Dr. Gamze Uçar, baharla birlikte dış ortamdayken özellikle yeşil alanlarda ortaya çıkan nöbetler halinde tekrarlayan hapşırık, burun akıntısı, gözde sulanma, burunda, damakta kaşıntı, geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı şeklinde alerjik rinit, konjonktivit belirtileri gözlendiğini kaydederek şunları söyledi: 

“Alerjik astımda ise aralıklı, nöbetler halinde göğüste sıkışma hissi, öksürük, nefes darlığı, hırıltı olabileceği gibi sadece öksürük görülebiliyor. Bazı kişilerde deride kaşıntı, kızarıklık kabarıklık şeklinde bulgular da ortaya çıkabiliyor. Ancak bahar alerjisinin bazı belirtilerinin soğuk algınlığı ile karıştırıldığı için tedavisinde gecikme yaşanabiliyor ya da gereksiz yere antibiyotik kullanılabiliyor.” 

Bakmadan Geçme