Bağlıkaya ''Bu ülke varsa, biz varız''

Fethiye'de bölgenin seyahat acenteleri ve temsilcileriyle yemekli toplantıda buluşan Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin Suriye'de başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak turizme etkisi konusunda hiç bir olumsuzluk yaşanmayacağını belirtti.

  • 1019
Bağlıkaya ''Bu ülke varsa, biz varız''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de TÜRSAB Yöre Temsil Kuruluna bağlı acenteler ile Ece Saray Grida Port'ta yemekli toplantıda göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, Barış Pınarı Harekatı ve hazırlanmakta olan seyahat acenteleri yasasında Bakanlık ile uzlaşamadıkları bazı konular ile ilgili olarak değerlendirmelerde de bulundu. Bağlıkaya, Barış Pınarı harekatını değerlendirirken, ''Söz konusu vatansa gerisi teferruat. Barış Pınarı harekatına katılan tüm kardeşlerimize, askerlerimize başarılar diliyorum. Gerçekten ayaklarınıza taş değmesin inşallah. Şehitlerimize baş sağlığı diliyorum. Söz konusu vatansa gerisi teferruat. Ticaretten ne kadar olumsuz etkilenirse, turizmimiz o kadar etkilenecektir. Bunu Türkiye olarak göğüslemeye hazırız. Ülkemizde daha önce de benzerleri yaşandı. Turizm sektörü olarak biz bunların üstesinden gelmeye çalıştık, yine geliriz diye düşünüyorum. İptaller olabilir mi? Olabilir. Operasyon süresine bağlı olarak büyük etkileri olabilir mi? Olabilir. Bunlar önemli midir? Önemli değildir. Bu ülke varsa biz varız. Ülke güvenliyse turist var. Gerçekten ülkenin hiç bir makamı hiç bir STK biz de dahil turizmde güvenlik kadar katkı sağlayamaz. Güvenlik en önemli konu. Güvenlik yoksa turizmde yok. Bu işler bu dönemler yaşanacak. Geçecek. Güvenlik alınacak. Sektörün bu konuda mutsuz olacağını düşünmüyorum. Sonuçta devletimize destek olacağız. Güvenliksiz, huzursuz turizm olmaz ki...Yapılan operasyonun amacı bir başka ülkeyi işgal etmek değil ki. Net bir şekilde ülkemizde huzur ve güvenin devamını sağlamak, tesis etmek. Dolayısıyla turizmciler olarak bu konularda fazla yorum yapmak anlamlı değil. Ülkemiz için herkes ne kadar katlanıyorsa biz de sektör olarak o kadar katlanacağız. Sıkıntı yok. Mümkün olan en kısa sürede operasyon tamamlanacaktır'' ifadelerini kullandı. 

''REKABET VE TEKELLEŞME VAR''
''Kültür ve Turizm Bakanlığı seyahat acenteleri ile ilgili yasada bizlerin de görüşünü alarak yeni bir yasa hazırlığında ancak anlaşamadığımız, uzlaşamadığımız bazı konular var'' diyen Bağlıkaya; ''Yine de sonuç olarak Bakanlığımızın dediği olur. Sivil toplum örgütü olarak sektörün görüşlerini taleplerini yansıtıyoruz. Bakanlık ile anlaşamadığımız taleplerin içinde rekabet ve tekelleşme ile ilgili önemli maddeler var. Seyahat acenteleri birliği olarak biz bunlarla ilgili ısrarcıyız. Seyahat acenteleri arasındaki paydaşlarla haksız rekabetin arasında bir rolü olması lazım. Bir fonksiyon üstlenmesi lazım. 2.'si de otellere transfer hakkı verilmesi konusu var. Seyahat acenteleri birliği yasasının mevcut haline de aykırı. Yeni yasa çıksın arzusundayız. 1972 yılında çıkmış yasa çağdaş olsun, yapay zekadan bahsediliyor, dijital ortam, insanlar bulutlardan ticaret yapıyor. Mücadele edebilecek bir yasa olsun isterken, var olan bir yasadan daha geriye gidebilecek bir yasa olması mümkün değil. Devlet yapar olur mu? Devlet yaparsa olur tabi. Bizim o zaman yapacak bir şeyimiz yok ancak bunları söylemekte bizim görevimiz'' diye konuştu. 
 

Bakmadan Geçme