BABADAĞ'DAN BAYRAMDA 7 BİN 420 KİŞİ UÇTU

Fethiye'nin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ'dan 9 günlük bayram tatili boyunca 7 bin 420yamaç paraşütü havalandı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı ''Bayram tatilinde 6 bin 720 tandem (ikili), 700 single (tekli) uçuş gerçekleşti. Bu yıl sonunda 200 bin uçuş bekliyoruz. 10 Haziran itibari ile bu yıl 5 ayda 31 bin tandem, 8 bin 777 tane de single uçuş gerçekleşti'' ifadelerini kullandı.

  • 1468
BABADAĞ'DAN BAYRAMDA 7 BİN 420 KİŞİ UÇTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'ın zirvesinde bulunan 1200, 1700, 1800 ve 1900 metre pistleri, Ramazan bayramı tatili boyunca tatilci ve turistlerin akınına uğradı. Muğla'nın Fethiye, Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ile Antalya'nın Kaş ilçeleri arasındaki en yüksek nokta olarak bilinen zirveden, 9 günlük bayram tatilinde topla, 7 bin 420 yamaç paraşütü atlayışı gerçekleşti. Uçuşların 6 bin 720 ‘sini tandem (ikili), 700’ünü ise single (tekli) atlayışlar oluşturdu.

BU YIL HEDEF 200 BİN

Fethiye’nin dünyaya açılan pençesi konumunda olan Babadağ’dan gerçekleşen uçuşların her geçen gün arttığına dikkat çeken Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, “Bayram tatilinde 6 bin 720 tandem (ikili) uçuş, 700 single (tekli) uçuş gerçekleşti. Bayramda yerli turist daha çok geliyor. Geçen yılki bayram tatillerinden sayılar biraz daha yüksek olabilir ama okulların kapanmamış ve yabancıların bölgeye daha gelmemiş olması bu sayıları biraz düşük gösterebilir. Ama geçen seneye göre artış gözüküyor. Geçen sene 162 bin uçuş yapmıştık. Bizim hedefimiz bu sene 200 bin. İnşallah 200 bin rakamını yakalarız diye düşünüyorum. Çünkü hiçbir sıkıntımız yok. Pistlerimiz gayet güzel.  Fiyatlar bu yıl 63 TL oldu” dedi.

GÜVENLİ UÇUŞ ÖNEMLİ

Son günlerde adı yamaç paraşütü kazaları ile anılan Babadağ’da güvenli uçuşların yapılması amacıyla gerekli önlemlerin alındığını dile getiren Çıralı,  “2019’da 31 bin tandem, 8 bin 777 tane de single uçuş gerçekleşti. Her geçen gün sayılar artıyor. Son iki yıldır uçuş güvenlik heyetiyle ilgili sıkıntılar yaşanmıştı. 2 aydan bu yana uçuş güvenlik heyeti görev yapıyor. Bu sene daha düzenli gidiyorlar, tek tip giyinip bütün kurallara uyuyorlar. Yönergemiz 2012 yılında yapılmıştı. Yönerge üzerinde bir takım değişiklikler yapıldı ve şuanda uygulanıyor. Yönetmelik haline gelmesi için ilgili bakanlıklara ilettik. Güvenli uçuş çok önemli” diye konuştu.

TELEFERİK PROJESİ 2020 YILININ HAZİRAN AYINDA BİTECEK

Fethiye’nin 30 yıllık hayali Babadağ Teleferik Projesi’nin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Çıralı, “Teleferik yoğun bir şekilde devam ediyor. Ön izinler alındı. Bütün planlar yapıldı. Şimdi kurum görüşleri alınıyor. Daha sonra 1 ay askı süresi var. Askı süresinden sonra Bakanlıktan iznimizi alıp yaz sonuna kadar bütün işlemlerin hepsini bitireceğiz. 1700’de istasyon temeli atıldı. Şimdi giydirmesi yapılacak. Direkler yapılıyor. Bunların halatları çekilecek. Kabinler yapıldı, motorlar hazır. Yaz sezonunun başlaması nedeniyle bin 200’de bir çalışma yapmayacağız. Ama sezon sonundan itibaren oradaki bütün yoğunluk bin 200 ve başlangıç noktasında olacak. 2020 yılının haziran ayında teleferiği firma ile birlikte bitireceğimize inanıyoruz. İnşallah 20202nin ilk yarısında teleferiği bitirmiş oluruz” dedi.

Bakmadan Geçme