Babadağ'dan 162 bin 776 kişi uçtu

Yerli ve yabancı binlerce adrenalin tutkunu, Fethiye'nin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ Yamaç Paraşütü'nden atlayış yaptı

  • 2123
Babadağ'dan 162 bin 776 kişi uçtu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Yerli ve yabancı binlerce adrenalin tutkunu, Fethiye'nin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi Babadağ Yamaç Paraşütü'nden atlayış yaptı. Bin 965 rakımlı Babadağ'dan,Ölüdeniz manzarası eşliğinde yamaç paraşütü atlayışı yapanların sayısı bir önceki yıla göre yüzde 39 artış gösterdi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, "2017'de 117 bin 200 olan uçuş sayısı 2018'de 162 bin 776'ya yükselmiş. Bir önceki yıla oranla uçuş sayılarında yaklaşık yüzde 39'luk artış yaşandı. Bundan sonraki yıllarda da uçuş sayısının artarak devam edeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Fethiye'deki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nden 2018'de yapılan yamaç paraşütü atlayış sayısı bir önceki yıla göre yüzde 39 arttı. Ölüdeniz Mahallesi'ndeki bin 965 rakımlı Babadağ, her yıl yamaç paraşütü yapmak isteyen binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Babadağ, ziyaretçilerine bin 200, bin 700, bin 800 ve bin 900 kodundaki pistleriyle uçuş yapıp kuş bakışı eşsiz güzellikteki manzarayı izleyerek Ölüdeniz'deki Belcekız Plajı'na iniş imkanı sunuyor.

Adrenalin tutkunu yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Babadağ, her yıl uçuş rakamlarını artırarak bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Özellikle son yıllarda ilginin dahada arttığı Babadağ uçuş sayılarını her geçen gün artırarak turizmcilerin de yüzünü güldürüyor. Özellkle kış aylarında Babadağ'dan yamaç paraşütü ile atlayış yapmak isteyen Uzak Doğulu turistler, kışın ilçeye hareketlilik getiriyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Osman Çıralı, Babadağ'daki uçuş sayılarında yaşanan artışların mutluluk verici olduğunu kaydetti. Fethiye Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve odaların, turizmin 12 aya yayılabilmesi için birçok çalışma yaptığını anlatan Çıralı, bunların meyvesini de yamaç paraşütünde aldıklarını ifade etti. Uzak Doğuku turistlerin bölgeye olan ilgisinin Babadağ sayesinde her geçen gün artığına dikkat çeken Çıralı şunları söyledi: "2017'de 117 bin 200 olan uçuş sayısı 2018'de 162 bin 776'ya yükselmiş. Bir önceki yıla oranla uçuş sayılarında yaklaşık yüzde 39'luk artış yaşandı. Bundan sonraki yıllarda da uçuş sayısının artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Babadağ'da yapımı devam eden teleferik şantiyesi olmasına rağmen yaşanan artış gelecek için umut veriyor. Babadağ'daki en büyük rekorun 2020 Dünya Hava Oyunları'nda olacağını düşünüyorum. Amacımız 2020 Dünya Hava Oyunları'na kadar yapımı devam eden teleferiği bitirerek Babadağ'ı daha güzel hale getirmek. Yurt içi ve dışındaki fuarlarda da Babadağ'ın tanıtımını yapmaya devam ediyoruz. Ölüdeniz zaten artık dünyaca biliniyor. Türkiye'nin tanıtım yüzü olmuş durumda. Babadağ'ın da Fethiye'mizin ikinci tanıtım yüzü olmasını istiyoruz."

Bakmadan Geçme