Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'

Türk Milli Serbest Güreş Takımımızın, Avrupa ve dünya şampiyonalarında birincilik ve ikincilik madalyaları kazandıran 57 kilo şampiyonu Süleyman Atlı, olimpiyatlara Fethiye'de hazırlanıyor.

  • 1581

Türk Milli Serbest Güreş Takımımızın, Avrupa ve dünya şampiyonalarında birincilik ve ikincilik madalyaları kazandıran 57 kilo şampiyonu Süleyman Atlı, 6 ay sonra yapılacak olimpiyatlardan altın madalya çıkarmak istiyor. Son Avrupa Şampiyonasında, Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran Süleyman Atlı; Fethiye’de hem tatil yaparken hem de olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor. Atlı, “Ailemi ziyaret için Fethiye’ye geldim ama burada da olimpiyatlar için çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum” dedi. 

Fethiyeli güreşçi Süleyman Atlı, Avrupa ikinciliğinden sonra gözünü olimpiyatlarda altın madalya çıkarmaya dikti. Türk Bayrağını olimpiyatlarda dalgalandırmak isteyen Milli güreşçi, Fethiye’de ailesini ziyarete geldi. Birkaç gün tatil yapmak için Fethiye’ye gelen Milli güreşçi, salonda güreşçi arkadaşları ile çalışmayı ihmal etmiyor. Fethiyeli başpehlivan Ali Yanatma, Alparslan Güçlü ve diğer güreşçilerle Karaçulha Boks ve Fitnes Salonu’nda günde 2 kez çalışan Süleyman Atlı, hedefinin olimpiyatlardan altın madalya çıkartmak olduğunu söyledi. Atlı, bugüne kadar Avrupa ve dünya şampiyonalarından madalyalar kazandığını, dereceler yaptığını; olimpiyattan altın madalya çıkartarak taçlandırmak istediğini söyledi. 

Milli Güreşçi Süleyman Atlı, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Biz de sporcu olarak Türk Bayrağını temsil ediyoruz. Olimpiyatlara 6 ay gibi kısa bir süre kaldı. Bunun bilincinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bayrağımızı orada dalgalandırmak istiyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda şahsım ve takım olarak Avrupa Şampiyonasına hazırlanmamıştık. Hedefimiz olimpiyatlardı… Diğer arkadaşlarımız da olimpiyatlarda yer alabilmek için Macaristan’da kamp yapıyorlar. Ailemi ziyaret için Fethiye’ye geldim ama burada da çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Buradaki çalışmalarımda Fethiye’nin tek başpehlivanı Ali Yanatma, Alparslan Güçlü ve diğer arkadaşlarımız yardımcı oluyor. Sami Sunay hocamızın gözetiminde kondisyon çalışması da yapıyoruz. Ali Yanatma ve diğer arkadaşlarımızın hedefi Kırkpınar’da kürsüye çıkmak ve Fethiye Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil etmek. Benim hedefim de olimpiyatlarda altın madalyayı ülkemize getirmek. Tek olimpiyat madalyam yok. Daha önce dünya ve Avrupa şampiyonlarında madalya kazanmıştım” dedi. 

Atlı, “Olimpiyata vize alamayan arkadaşlarım Macaristan’da kampta. Taha Akgül sakatlık geçirmişti şimdi iyileşme sürecinde. Bolu ve Niğde’nin kamplarımız olacak. Yurtdışında turnuvalarda katılacağız. Olimpiyata kadar diyet sürecinde olacağız. Avrupa Şampiyonası’nda finalde yenildiğim rakibimi U-23 Avrupa Şampiyonası’nda finalde yenmiştim. Olimpiyat öncesi sakatlık yaşanmasını istemiyoruz. Her zaman hedefimiz şampiyonluk. Bu şampiyonada aldığım yenilgi açıkçası beni üzmedi. Madalya sevinci de yaşatmadı. Olimpiyat haricindeki tüm turnuvalara antrenman olarak bakıyorum. Ailemin yanında güzel bir tatil geçiriyorum” diye konuştu.

ATLI’YA GÜVENİYORUZ 
Fethiye’nin tek başpehlivanı Ali Yanatma açıklamasında, “Süleyman Atlı tatil için ailesinin yanına geldi. Çalışmalarımızı burada sürdürüyoruz. Fethiye Belediyespor yağlı güreş takımı olarak Kasım ayından bu yana çalışıyoruz. Fethiye’mizi yağlı güreşte en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Takım olarak hedefimiz Kırkpınar yağlı güreşleri. Buradan madalya alarak çıraklarımızı bir üst boya çıkarmak istiyoruz. Gönlümüz, Süleyman Atlı’nın olimpiyatlardan altın madalya ile dönmesi” ifadelerini kullandı. 

Karaçulha Boks ve Fitnes Kulübü Antrenörü Sami Sunay ise “Süleyman Atlı hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürüyor. Kulüp olarak sadece boks değil tüm sporcularımıza kapımız açık. Bizim de bir öğrencimiz milli takım kampında. Süleyman kardeşimize olimpiyatlarda başarılar diliyoruz. Organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz” derken; Antrenör Kubilay Alcu, “Süleyman Atlı ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor ve Fethiye’nin adını duyuruyor. İnşallah olimpiyatlarda iyi bir derece elde eder. Elimizden geldiği kadar kendisine ve arkadaşlarına salonumuzu açıyoruz. Güreşçilerimizle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'
Atlı, 'Olimpiyattan altınla dönmek istiyorum'

Bakmadan Geçme