ATIKLARDAN ÖNCE ELBİSE YAPTILAR SONRA PODYUMA ÇIKTILAR

Fethiye'deki ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından geri kazanılabilir atıklardan yapılan elbiseler, düzenlenen defile ile yarıştı.

  • 2283
ATIKLARDAN ÖNCE ELBİSE YAPTILAR SONRA PODYUMA ÇIKTILAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'deki ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikler kapsamında geri kazanılabilir atıklardan yapılan elbiseler, düzenlenen defile ile yarıştı. Dereceye giren öğrencilere bisiklet hediye edildi.  


Fethiye'de ilk ve ortaokul öğrencileri geri dönüşüm ürünleri ve atıklardan yaptıkları elbiseleri podyuma çıkıp defile ile tanıttılar. Yoğun ilgi gören bu defilede dereceye giren öğrencilere bisiklet ve günlük fidanı hediye edildi.

Fethiye’deki tüm okullardan öğrenciler geri dönüşüm ürünlerinden yaptıkları elbiseleri podyumda tanıttı. Defilede, podyuma çıkan öğrenciler karton kutudan, çöp poşetine, boş CD’den eski gazetelere kadar farklı türden atıklardan yaptıkları elbiseleri sergiledi. Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan defilede atık çöplerden yaptıkları kıyafetleri sergileyen öğrenciler, hem tasarımlarıyla hem de verdikleri mesajla büyük alkış aldı. Fethiyelilerin de ilgiyle izlediği defile, renkli görüntülere sahne oldu. 65 öğrencinin yarıştığı defilede jüri üyeliklerini emekli öğretim görevlisi Gülşen Yeğen, Resim, tasarım öğretmeni Nurdan Karakaş ve ressam sanatçı Nerih Duyar yaptı. Yarışma sonunda Çamköy İlköğretim okulundan Yiğit Efe Uğur 1., Doğa Kolejinden İkra Nur Kan 2., aynı okuldan Yağız Karaca 3., Göcek Deniz Temiz Okulundan Talha Kılıçaslan 4., Menteşeoğlu İlk ve Ortaokulundan Mustafa Eren Güngör 5. oldular. Ayrıca mansüyon ödüllerini de Doğa Kolejinden Poyraz Bekar, Ölüdeniz İlk ve Ortaokulundan Zeynep Ahsen Halıcı, Menteşeoğlu İlk ve Ortaokulundan Yağmur Nisa Erten kazandılar.Ödülleri Fethiye Belediyesi Temizlik Kontrol Sorumlusu Hatice Selver Kabak ve diğer yetkililer tarafından sunuldu. Hatice Selver Kabak, ''Çocuklarımıza çevre bilincini ve atıkların değerlendirilmesi konusunda bilgiler kazandırmak için bu etkinlikleri düzenliyoruz. Atıkların ayrıştırılması için yaptığımız eğitim çalışmaları oldukça başarılı geçiyor'' ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme