Atalık Tohumlar Korunuyor

Muğla'nın dört faklı ilçesinde bulunan 'Atalık Tohumlar' Türkiye Tohum Gen Bankası'nda muhafazası ve korunması için Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Biyolojik Çeşitlilik ve Genetik Kaynaklar Bölümü'nden Dr. Kürşad Özbek' e teslim edildi.

  • 823
Atalık Tohumlar Korunuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla’nın Ula,Dalaman,Fethiye ve Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin katkılarıyla, İlçede yetiştirilen ve yıl boyunca topladığı yöreye has yerel tohum çeşitleri “Türkiye Tohum Gen Bankası”nda muhafazası ve korunması için Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Biyolojik Çeşitlilik ve Genetik Kaynaklar Bölümü’nden Dr. Kürşad Özbek’ e teslim edildi.

Türkiye Tohumcular Birliği tarafından yürütülen ‘’Tohumun İzinde’’ Sosyal Sorumluluk projesi ile desteklenen “Ege Bölgesindeki Yerel Çeşitlerin Korunması, Muhafazası ve Biyokaçakçılıkla Mücadele Projesi” ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerinde bulunan yerel çeşitlerin toplanması, muhafazası, kullanılması ve değerlendirilmesinin öneminin farklı yaş gruplarıyla paylaşılması ve bu konuda bir sahiplenme duygusunun geliştirilmesi ile hassasiyet oluşturulması hedefleniyor.

Bakmadan Geçme