Ata'lı Öğrenciler Atık Müzesini Gezdi

Fethiye'deki Deniz Temiz Derneği/TURMEPA tarafından oluşturulan su altı atık sergisini, Özel Seydikemer Ata Okulları öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret etti.

  • 811
Ata'lı Öğrenciler Atık Müzesini Gezdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’deki Deniz Temiz Derneği/TURMEPA tarafından oluşturulan su altı atık sergisini, Özel Seydikemer Ata Okulları öğrencileri ve öğretmenleri ziyaret etti.

Atık sergisinde sergilenen denizden çıkarılan motor, öğrenci ve öğretmenlere büyük şaşkınlık yarattı. TURMEPA Mavi Kuşak Hareketi eğitimleri kapsamında Deniz Temiz Derneği/TURMEPA’nın Fethiye temsilciliği, Akdeniz ve Ege’deki deniz dibi temizliğinde dalgıçlar tarafından çıkarılan atıkları, öğretmen ve öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor. Genç nesillere çevre bilinci aşılamakta kullanılan atık sergisini gezen öğretmen ve öğrenciler, motosiklet, buzdolabı, televizyon, deniz bisikleti, mutfak ocağı, topuklu ayakkabı, akü, tekerlek, tespih, soba borusunun da bulunduğu atıklar karşısında şaşkınlıkları gizleyemediler.

Özel Seydikemer Ata Okulları’ndan su altı atık sergisini görmeye gelen öğretmen ve öğrenciler ilk olarak Fethiye Deniz Temiz Derneği TURMEPA eğitim bölümü sorumlusu Ersin Özer tarafından verilen kısa bir sunumu izlediler. Sunumun ardından su altı atık sergisini gezen öğretmen ve öğrenciler, denizden çıkan atıkları tek tek inceleyip, fotoğrafladı.

Özel Seydikemer Ata Okulları’ndan yapılan açıklamada, “Denizlerin ve doğal kaynakların önemi, kirlilik ve ekosistemin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekilmesi ve denizleri korumayı, kirlenmesini engellemeyi görev edinecek, sorumluluk sahibi nesillerin yetiştirilmesini amaçlayan etkinlikte öğrenciler oyunlarla eğlenmenin tadına vardılar. DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi binasının alt katında bulunan Sualtı Atık Sergisi’nde çocuklara etkileşimli eğitimler verilirken, müzenin tanıtımı yapıldı. Sergideki birçok ilginç atık arasından çocukların dikkatini en çok denizden çıkan motosiklet, buzdolabı, ekmek kızartma makinesi, Tv çekti” denildi.

Bakmadan Geçme