Aşure Günü'ne yoğun katılım

Muharrem Ayı Foça Mahallesi Geleneksel Aşure Günü etkinliğine yoğun katılım oldu. Civcili Ahmet Ağa Meydanı'nda gerçekleşen program Foça Mahallesi Muhtarlığı, Fethiye Alevi Kültür Derneği, Çalış-Der, Çalış Bot Kooperatifi, Foça-Der, Fethiye Çalış Su Ürünleri Kooperatifi ve Günlükbaşıspor Kulübü işbirliğinde gerçekleştirildi.

  • 885
Aşure Günü'ne yoğun katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geleneksel hale gelen organizasyona Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Kazanlarda hazırlanan aşureler, meydanda vatandaşlara ve protokol üyelerine ikram edildi.

Foça Mahallesi Muhtarı İlker Can yaptığı açıklamada, “Geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğimizin amacı insanlar arasındaki birlik ve beraberliğin artması. Vatandaşlarımızın birbirleri ile kaynaşması, küskünlerin barışması için bu tür organizasyonların önemli olduğunu düşünüyorum. Yılda bir kez değil de mahalleler arasında ayda iki kez buna benzer buluşmaların olması gerektiğini düşünüyorum. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına ayrıca davetimize katılan Sayın Kaymakamımıza ve Fethiye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme