ARTAN BENZİN FİYATLARINA KARŞI 'RÜZGAR'LI ÖNLEM!

Türkiye'de mazot fiyatının birçok ülkeye göre pahalı olmasına tepki gösteren bir vatandaş, ulaşımını evinin bahçesinde beslediği 'Rüzgar' isimli at ile yapıyor.

  • 1755
ARTAN BENZİN FİYATLARINA KARŞI 'RÜZGAR'LI ÖNLEM!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Benzin fiyatlarının 7 TL’yi aştığı Türkiye, gelir düzeyine göre değerlendirildiğinde dünyada benzinin en pahalı olduğu ülke olarak dikkat çekiyor. Litresi 7,12 TL’den satılan benzin fiyatları vatandaşların belini bir hayli bükünce vatandaşlar da başka arayışlara yöneldi.

Fethiye’nin Çamköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan İbrahim Yılmaz, cep yakan benzin fiyatlarına karşı eski usul yönteminde çare buldu. Yılmaz, evinin bahçesinde beslediği ‘Rüzgar’ isimli atıyla şimdilik ulaşımını sağlıyor. Çiftçilerin her geçen gün durumunun daha da zorlaştığını ifade eden Yılmaz, “Ülkemizde mazot fiyatlarının yüksek olması nedeniyle çiftçinin durumu her geçen gün daha kötü oluyor. Artan mazot fiyatları belimizi büküyor. Bende çareyi gideceğim yere araçla değil de ata binerek gitmekte buldum. Yolda beni gören vatandaşlar bir hayli şaşırıyor ama daha sonra bana hak veriyor” diye konuştu.

Yılmaz, “Aslımız neslimiz Yörük kültüründen geliyor. Biz yörüğüz diye utanmıyoruz ama şu da bir gerçek ata binmeyip ne yapayım araba evin önünde duruyor. Motor duruyor, traktör duruyor. Motor mazot istiyor. Araba gaz istiyor. Motor benzin istiyor. Mazot almış başını gidiyor. Benzin fırlamış gaz olmuş 3.50 TL, mazot olmuş 5 TL, benzin olmuş 7 TL ben ata binmeyip de ne yapayım?  Atın bir yakıtı yok. Arpayı yediriyorum, suyunu içiriyorum. Buradan 70 km yaylaya gidiyorum. Arabadan motordan bin kat iyi. Yerine göre tarlada serada çiftimi sürüyorum.  5 dönüme 750 TL icar parası mazot parası 250 TL 1100 TL eder. Gübre çuvalı ise en aşağı 150 TL benim kazancım olmuyor. Çiftçiyi hiç düşünen yok. Çiftçi ayakaltına indi. En sonunda da Yörük İbrahim’i de böyle ata bindirdiler. Arabayı, traktörü, motoru evin önünden kıpırdatmaya cesaret edemiyorum. Ama atın bir masrafı yok bize” diye konuştu.
 

 

Bakmadan Geçme