Arslanca'nın girişimleri sonuç verdi

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca'nın engelliler için ayrılan park yerlerinin ihlali ile ilgili girişimleri sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) tarafından değerlendirilen başvuru sonrasında, Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Aydoğan Arslanca'ya park ihlallerine yönelik denetimlerin arttırılacağı yönünde cevap geldi.

  • 956
Arslanca'nın girişimleri sonuç verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Engelli otoparklarının ihlal edildiği yönünde CİMER’e başvuruda bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca, bu konuda yetkililerden yardım istedi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü bu başvuruya, “Dilekçede belirtilen konu tüm trafik ekiplerimize bildirilerek, engelli park ihlalinde bulunan araç sürücülerinin üzerinde daha dikkatli ve duyarlı olmaları ve denetimlerin arttırılması hususunda gerekli tebligatlar yapılmıştır” cevabını verdi. 

DENETİMLER ARTIYOR 
Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca, “Fethiye’de engellilerimizin otopark sıkıntısı vardı. Bu konuda bir araştırma yaptık. İncelemelerimizin sonunda engelli araç parklarına engellilerden çok duyarsız vatandaşların park ettiğini tespit ettik. Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve CİMER’e başvuruda bulunduk. Sorunun çözümü konusunda yardım istedik. Daha sonra bize cevap olarak engelli otoparkları ile ilgili denetimlerin arttırılacağı bildirildi. Kanun gereği engelli araç park yerlerine, başka bir araç park edemez. Bunun cezası 67 TL idari para cezası ve araç otoparka çekiliyor. Ayrıca 10 ceza puanı düşülüyor. İhlal eden sürücülerin 155 Polis hattına bildirilmesini istediler. Biz çok mutlu olduk. Fethiye’de 153 engelli sürücümüz var” ifadelerini kullandı. 

ENGELLİLERE ÜCRETSİZ 
Arslanca, “Muğla Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığımız ile Uğur Mumcu Parkı yanında bulunan otopark konusunda bir görüşmemiz oldu. Onlar da konuya hassasiyetle yaklaştı ve otopark engellilerin ücretsiz kullanımına açıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’e teşekkür ediyorum. Cadde kenarlarını da yarım saat ücretsiz kullanabiliyoruz. Eğer mümkünse engelli sürücülerimiz için sürenin 2 saate çıkarılması için ilgili dilekçemi de sunacağım” dedi. 


 

Bakmadan Geçme