ARSLANCA, 'ENGELLİLER ÜZERİNDEN RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞANLAR VAR'

Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca yaptığı açıklamada bazı çevrelerin engelliler üzerinden rant sağlamaya çalıştığını belirtti. Değişik yollarla bu faaliyette bulunan çıkar çevrelerinin olduğuna işaret eden Arslanca,bu yönde tanınmış kişilerin isimlerinin kullanıldığını belirtip profesyonelce kurulmuş vakıf ve dernek olduğunun altını çizdi.

  • 1545
ARSLANCA, 'ENGELLİLER ÜZERİNDEN RANT SAĞLAMAYA ÇALIŞANLAR VAR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkın acıma duygusunu kullanarak bu yönde engelliler üzerinden rant sağlamak isteyenlerin olduğuna değinen Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca, “Benim çocukluk yıllarımda köylerde kırsal ve fakir bölgelerde engellileri toplayıp büyük şehirlere dilenmeye götürenler vardı. Halkımızın acıma duygusunun yüksek olması bu tüccarları gün geçtikçe çoğalttı. Bunu sokakta mendil satan çocuklar arkasında trafik ışıklarında cam silen çocuklar almaya başladı. 1990 yılından sonra özellikle Güneydoğu gazileri ya da şehitleri adına hemen hemen her mahallede dernekler kurulup rantlar sağlandı. 

Bu duygu sömürüsünden daha büyük pastayı almayı planlayan birtakım cin fikirli kişiler

3-5 kişi bir araya gelerek engelliler, ya da gaziler veya kimsesiz kişilerin isimlerini kullandı. Kurdukları dernekler kanalı ile Varoşlarda fakir köylerde yoksul yaşlı engelli kişileri bulup, yaşadığı ortamları filme alıp; yazılı ve görsel medya aracılığı ile halka gösterip yiyecek giyecek yardımı yaptıklarını öne sürdüler” dedi.

 

Açıklamasını sürdüren Arslanca, “Türkiye ayağa kalk ‘Komşun açken sen tok yatamazsın’ deyip halkın duygularını sömürdüler. Hatta birçok Avrupa  ülkelerinde şubeler kurarak,  yurtdışında gurbet hayatı yaşayan; vatan özlemiyle her gün tükenen insanların kanını emerek trilyonları hiç eden holding kuranları bağrında barındıran bir ülkeyiz. Son yıllarda yeni bir moda oldu reytingi yüksek olan ulusal kanallarda ülkenin önde gelen sanatçısı, siyasetçisi, gazetecisi ve sporcusunu toplayarak yine engelliler adına yardım toplayan profesyonelce kurulmuş derneklerin vakıfların sayısı artmaya başlıyor. Yardım toplama kanununa göre yardım toplayacak dernek vakıf ya da kişiler bağlı bulundukları il sivil toplumla ilişkiler müdürlüğüne müracaat eder, hangi amaç için yardım toplayacaksa ona göre İl sivil toplumla ilişkiler müdürlüğü süreli izni verir yardımı toplamaya yetkili olan kişinin bilgilerini içeren de vali imzalı tanıtım kartı verilir. Ama bu dolandırıcılar dernek adına kurdukları iktisadi işletmelerin belgeleri ile ticaret yapmak yerine engelliyi zavallı gösterip birtakım dini söylemler ile deyip engellileri istismar etmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandı. Arslanca sözlerini şöyle tamamladı;

 

“Fethiye’de de son günlerde esnaftan ve vatandaşlardan aldığımız telefonlarla

Türkiye Sakatlar Derneği Şubemizin adını kullanarak yardım topladıkları konusunda aranmaktayız. Fethiye halkımızdan ricamız, derneğimizin böyle bir uygulaması kesinlikle yoktur. Sizleri telefonla arayan ya da kapınıza gelip Türkiye Sakatlar Derneği adına yardım toplayanları 05325105494 nolu telefona bildirmenizi ya da polisi aramanızı rica ediyoruz”

 

 

 

Bakmadan Geçme